12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSan Antonio Spurs a câştigat titlul

San Antonio Spurs a câştigat titlul

Învingând în finală pe Cleveland Cavaliers, cu scorul general de 4-0, echipa din San Antonio şi-a adjudecat pentru a patra oară în istoria sa campionatul NBA.

Echipa San Antonio Spurs a câştigat joi titlul ligii profesioniste nord-americane de baschet (NBA), după ce a învins, în deplasare, cu scorul de 83-82, formaţia Cleveland Cavaliers, în meciul patru al finalei.
Cei mai buni marcatori ai învingătorilor au fost Emanuel Ginobili, 27 de puncte, şi Tony Parker (foto), 24 de puncte, în timp ce de la gazde s-au remarcat Lebron James, 24 de puncte, şi Drew Gooden, 11 puncte. Cu scorul general de 4-0, San Antonio a obţinut al patrulea titlu de campioană din istorie, după cele din 1999, 2003 şi 2005. Singurul jucător al celor din San Antonio care a câştigat toate cele patru titluri este pivotul Tim Duncan. Cleveland Cavaliers, care a disputat prima finală în cele 37 de sezoane în NBA, este prima echipă, după New Jersey Nets în 2002, care nu câştigă nici un meci în acest ultim act al campionatului.

Tony Parker, MVP-ul finalei

Coducătorul de joc al formaţiei San Antonio, francezul Tony Parker, a fost desemnat cel mai bun jucător al finalei, el având o medie de 24,5 puncte pe meci. Parker, care are 25 de ani, este primul european care primeşte această distincţie, acordată începând cu anul 1969. El a devenit cel mai tânăr baschetbalist din istorie, la 25 de ani şi 28 de zile, care a disputat 100 de meciuri în play-off, devansându-l pe Kobe Bryant de la echipa Los Angeles Lakers. În sezonul regulat, în care a jucat 77 de partide, francezul Tony Parker a realizat o medie de 18,6 puncte pe meci, 5,5 pase decisive şi 3,2 recuperări.
Fostul baschetbalist Michael Jordan este liderul clasamentului celor mai buni jucători din finalele NBA, el fiind ales de şase ori, şi este urmat de Tim Duncan, Magic Johnson şi Shaquille O’Neal, cu câte trei distincţii. Cel mai bun jucător al finalei de anul trecut a fost ales Dwayne Wade, după ce formaţia sa, Miami Heat, a învins, cu scorul general de 4-2, echipa Dallas Mavericks.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS