16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCine pleacă din judeţ?

Cine pleacă din judeţ?

În această seară se vor afla numele celor 21 de echipe care vor juca din sezonul viitor în Liga a III-a, de la ora 17.00 urmând să aibă loc meciurile de baraj pentru promovare. Jocurile se vor disputa pe terenuri neutre. În situaţia în care, după terminarea celor 90 de minute de joc, rezultatul va fi egal, partida se va prelungi cu două reprize a câte 15 minute fiecare, fără pauză între ele, dar cu o pauză de cinci minute între sfârşitul jocului şi prima repriză a prelungirilor. Dacă egalitatea se va menţine şi după prelungiri, echipa câştigătoare şi, implicit, promovată va fi desemnată în urma executării loviturilor de departajare din punctul de pedeapsă.

„Ceferiştii“, în efectiv complet

CFR Craiova va putea alinia astăzi cea mai bună formaţie în confruntarea cu Gloria Reşiţa, după ce AJF Dolj a decis să reducă suspendarea jucătorilor Pătrană şi Stoian de la două etape la una. Cei doi fuseseră eliminaţi pe finalul meciului decisiv pentru accederea la baraj, cel cu Prometeu, însă au beneficiat de clemenţa Comisiei de Disciplină a AJF Dolj. „Era vorba de munca lor de un an şi nu puteam să-i oprim să nu se ducă la baraj. Mai ales că au fost eliminaţi în minutul 88, într-o moment de tensiune maximă, survenit în urma unei greşeli de arbitraj. I-am înţeles şi am decis să le reducem suspendarea la o etapă, dar le-am dublat amenda de la un milion la două milioane de lei vechi“, a spus, ieri, Nicu Neagoe, preşedintele AJF Dolj. În plus, oficialii AJD Dolj s-au temut de reacţia conducătorilor ceferişti, care ar fi putut face scandal în caz de un nedorit eşec, spunând că AJF a contribuit la nereuşita echipei de la Depou. Partida Gloria Reşiţa (Caraş-Severin) – CFR Craiova (Dolj) va avea loc pe stadionul „Municipal“ din Severin.

Sportul nu se teme

Sportul Râmnicu Vâlcea are şansa de a deveni cea de-a doua reprezentantă a judeţului în Liga a III-a, pentru aceasta elevii lui Cristi Bora trebuind să treacă de campioana Teleormanului, Turris Turnu Măgurele. Tehnicianul care avea să formeze într-un singur sezon o echipă care să câştige atât campionatul, cât şi Cupa în Vâlcea este convins că va reuşi să şi promoveze. „Singura mea grijă este capacitatea fizică a jucătorilor. Sper să fie în formă maximă pentru acest joc. Cred că putem trece uşor de Turris. I-am văzut într-un amical cu FC Caracal, amical pierdut de adversarii noştri cu 5-0. Spun doar că nu sunt peste noi“, a spus Bora. Şi Cristi Manu, preşedintele Sportului, este optimist, declarând: „Am văzut echipa adversă pe teren şi nu cred că pot să ne încurce. Singura lor şansă este să umble la arbitri. Dacă promovăm singura noastră problemă va fi terenul de joc. Avem variante ca Berbeşti, Horezu sau Govora“. Meciul Sportul Râmnicu Vâlcea – Turris Turnu Măgurele se va disputa pe stadionul „Parc“ din Caracal

Gorjenii, superiori fizic

Parângul Sadu va reveni după mulţi ani în Liga a III-a dacă va reuşi să învingă în meciul de baraj campioana judeţului Hunedoara, CFR Marmosim Simeria. Partida va fi găzduită de stadionul „Textila“ din Cisnădie. Oficialii grupării s-au declarat încrezători că pot elimina gruparea hunedoreană bazându-se în special pe dispoziţia la efort a jucătorilor gorjeni. „Terenul este impecabil şi are aceleaşi dimensiuni ca al nostru. Este un avantaj pentru noi că este mai mare pentru că avem o echipă tânără care este dispusă la efort spre deosebire de adversari care rezistă fizic doar o repriză“, a declarat delegatul Cristi Rouă.
Celelalte meciuri de baraj la care participă echipe din Oltenia sunt: AS Nova Becichencol (Timiş) – Pandurii Cerneţi (Mehedinţi), programat pe stadionul „CFR“ din Caransebeş şi Juventus Bascov (Argeş) – CS Oltul Drăgăneşti (Olt), care va avea loc pe stadionul „Municipal“ Drăgăşani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU