30.9 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportGolaverajul decide calificarea

Golaverajul decide calificarea

Al doilea meci al Universităţii la turneul semifinal de juniori A a fost reuşit. După egalul cu Oţelul din prima etapă (1-1), care a dus şi la demiterea lui Ion Geolgău, tinerii alb-albaştri au arătat o altă faţă în meciul de luni seară cu Unirea Urziceni. Conduşi de pe bancă de Florin Cioroianu, antrenor care a făcut unele modificări inspirate în primul unsprezece, craiovenii au zburdat pe iarba de pe „Ion Oblemenco“ şi s-au impus cu 4-0 în faţa ialomiţenilor. Golurile Ştiinţei au fost reuşite de Pătraşcu (’21), V. Găman (’37), Barbu (’79) şi Gângioveanu (’89-penalti), pe lângă aceste reuşite oltenii creându-şi multe alte ocazii, prin Al. Costea, Palcău, Firţulescu şi Gângioveanu. De partea cealaltă, Unirea a fost şi ea periculoasă în câteva rânduri, dar Silviu Lung junior s-a opus excelent.
Prin această victorie, Universitatea a trecut pe primul loc în clasament, cu acelaşi număr de puncte ca Oţelul Galaţi. Moldovenii au câştigat şi ei meciul de luni cu FC Braşov, scor 5-2, şi în cazul în care ambele echipe se impun în ultima etapă, golaverajul va fi cel care va decide formaţia calificată la turneul final de la Mogoşoaia (20-23 iunie). Ultimele partide sunt programate astăzi, de la aceeaşi oră, 10.00, Universitatea urmând să joace pe arena „Ion Oblemenco“ cu FC Braşov, iar Oţelul pe stadionul Armata, cu Unirea Urziceni.
„Este o generaţie bună, care poate lua titlul în acest an. Sunt jucători pe care în maximum doi ani ne vom baza la echipa mare. Îi cunosc pe băieţi şi am mare încredere în ei, am lucrat împreună un an. Sunt convins că ne vom califica la turneul final, chiar dacă lupta cu Oţelul Galaţi se va da chiar la golaveraj“, a afirmat Cioroianu. Acesta a folosit în meciul cu Unirea următorul unsprezece: Lung jr. – Boangiu, V. Găman, Barbu, Buşu (’82, Puchiu) – Bărboianu, Palcău (’60, Argintaru), Gângioveanu, Firţulescu (’52, Neacşu) – Pătraşcu (’72, Giurcă), Al. Costea (’87, Ţăran).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS