19 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportCioroianu vrea în top

Cioroianu vrea în top

După prima zi de pregătire, antrenorul Universităţii Craiova, Florin Cioroianu, s-a declarat mulţumit de lotul pe care îl are la dispoziţie, precizând că, dacă jucătorii vor atinge forma maximă la începutul campionatului, echipa îşi va îndeplini obiectivul, prezenţa în cupele europene. „Lotul actual este foarte bun, tânăr şi a crescut mult în valoare. Am spus tot timpul că jucătorii sunt talentaţi şi veţi vedea o echipă a Craiovei foarte bună în sezonul următor. Dacă tot am fost printre primii la reluarea pregătirilor, sper să fim la fel şi în campionat. Pentru asta va trebui însă să păstrăm o constanţă în joc şi în rezultate. Sper să avem întreg lotul valid la finalul pregătirilor şi o formă bună la începutul sezonului. Dacă ne vom putea baza pe 16-17 jucători în mod constant pe parcursul campionatului, atunci vom reuşi să îndeplinim ce ne-am propus“, a afirmat Cioroianu.
Tehnicianul care nu a cunoscut în campionatul trecut gustul înfrângerii cu Universitatea a precizat că la echipă este foarte posibil să mai ajungă un jucător de top: „Aşteptăm răspuns până vineri de la un fotbalist foarte bun. Avem recomandări excelente despre el şi, dacă este aşa cum se spune, va fi un titular cert“.
Florin Cioroianu a ţinut să comenteze şi situaţia lui Ionuţ Luţu, jucător care a mai primit o şansă de a-şi demonstra valoarea la Universitatea. „Vreau să-l aduc pe Luţu aproape de forma care l-a consacrat cândva, dar numai dacă şi el va trage tare să recupereze. A avut talent cu carul, dar nu a ştiut să şi-l pună în valoare şi a pierdut mulţi ani în care putea să-şi construiască o carieră frumoasă. Acum este probabil ultima şansă pentru el şi totul va depinde numai de el dacă va şti să nu piardă şi acest ultim tren. Îi va fi greu să-şi facă loc în echipă, dar, dacă se va pregăti cum trebuie, va fi bine şi pentru el, şi pentru Universitatea“, a încheiat Cioroianu.

Standard Liege a schimbat programul Ştiinţei

Programul de pregătire al Universităţii a suferit unele modificări. Pentru că pe adresa clubului a sosit o invitaţie din partea formaţiei belgiene Standard Liege, care doreşte să dispute un amical cu Ştiinţa pe 14 iulie, oltenii au renunţat la turneul din Slovenia. Alb-albaştrii se vor pregăti doar în Austria, începând cu 28 iunie, iar pe 13 iulie echipa va pleca spre Belgia. Meciul de prezentare a lotului lui Standard se va disputa în localitatea Andenne, costurile urmând să fie suportate de gruparea din Liege.
Universitatea a mai întâlnit pe Standard în turul II al Cupei UEFA, ediţia 1973-1974, belgienii calificându-se la capătul dublei manşe cu scorul general de 3-1. Adversara Ştiinţei a terminat campionatul pe locul trei, a jucat finala Cupei Belgiei, iar ultima întâlnire cu o echipă românească a avut loc anul trecut, când a fost eliminată de Steaua în turul al treilea al preliminariilor Ligii Campionilor. Până atunci, oltenii se vor pregăti în ţară. Vineri vor susţine vizita medicală, iar de luni îşi vor încărca bateriile la Sinaia. Conform declaraţiilor oficialilor clubului, Ştiinţa are perfectate în cantonamentul din străinătate trei amicale, cu Beşiktaş, Wisla Cracovia şi Hajduk Split.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII