22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Fără probleme

CE 2008 – preliminarii

România – Slovenia 2-0
Stadion:
„Dan Păltinişanu“, Timişoara, spectatori: 18.000.
Au marcat: Mutu ’40, Contra ’71.
România: Lobonţ – Contra, Tamaş, Goian, Raţ – Fl. Petre (Nicoliţă ’75), Chivu, Codrea (Pleşan ’79) –  Zicu (Roşu ’60) – Marica, Mutu. Antrenor: Victor Piţurcă.
Slovenia: Handanovici – Ilici, Mavrici, Morec, Jokici (Filekovici ’84) – Komac, Vrsici, Zlogar (Sukalo ’77), Ceh – Birsa (Novakovici ’54), Lavrici. Antrenor: Matjaz Kek.
Cartonaşe galbene: Contra, Tamaş / Jokici, Mavrici, Vrsici, Ilici, Novakovici.
Arbitru: Alon Yefet (Israel).

Tricolorii au mai făcut un pas important spre turneul final din Austria şi Elveţia, obţinând ceea ce şi-au propus din cele două meciuri cu Slovenia, şase puncte care îi menţin pe primul loc în grupă.

Naţionala condusă de Victor Piţurcă a obţinut a doua victorie în patru zile în faţa Sloveniei, impunându-se şi la Timişoara, cu 2-0, la capătul unui meci în care nu prea s-a pus nici un moment problema învingătoarei. Mutu (’40) şi Contra (’71) au fost cei care au adus punctele în vistieria tricolorilor, care continuă să ocupe primul loc în Grupa G a preliminariilor.
România, cu Chivu mijlocaş la închidere şi fără Dorel Stoica pe teren, a început în forţă meciul de pe „Dan Păltinişanu“, iar Mutu a ratat în primul minut din postura de singur cu portarul, Handanovici respingând şutul „Briliantului“. Acelaşi Mutu a luftat în careu, un minut mai târziu, la o centrare de pe dreapta a lui Florentin Petre.
Inexplicabil, după acest început furibund, tricolorii au făcut pasul înapoi şi slovenii au avut o bună posesie a balonului în primul sfert de oră, dar nu au reuşit să se apropie de poarta lui Lobonţ. România a revenit la cârma partidei, iar Goian a trimis mingea în transversală, în minutul 29. Cu cinci minute înainte de finalul primei reprize, România a reuşit să deschidă scorul, prin Adrian Mutu, care a reluat cu capul o centrare de pe partea dreaptă, profitând şi de ezitările fundaşilor sloveni. La scurt timp, Marica putea duce scorul la 2-0, dar a fost imprecis la finalizare.

Contra a adus liniştea

Tricolorii au început repriza secundă decişi să mărească diferenţa de pe tabelă, dar Marica a greşit din nou ţinta în minutul 51. Imediat, Komac a ameninţat pentru prima dată poarta lui Lobonţ. În  minutul 62, atacantul lui Şahtior Doneţk a fost din nou în prim-plan, dar a căzut la un duel cu un fundaş, arbitrul lăsând corect jocul să continue. Opt minute mai târziu, Mutu a creat o fază frumoasă la marginea careului advers, finalizată cu un şut respins în corner de Handanovici. La lovitura de colţ care a urmat, Mutu a trimis mingea la marginea careului de 16 metri, de unde Contra a şutat superb, din voleu, în plasă. În finalul partidei, Marica a fost din nou aproape de gol, de două ori, cea mai clară oportunitate fiind ratată în minutul 85, când a trimis în transversală, de la şase metri.
România şi-a atins obiectivul stabilit pentru dubla cu Slovenia, dar victoriile obţinute de Bulgaria o menţin pe aceasta la două puncte de tricolori în clasamentul Grupei G. România va juca următorul meci pe 8 septembrie, în deplasare, cu Belarus, în aceeaşi zi urmând să se dispute şi întâlnirea Olanda – Bulgaria.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS