27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVictorie în ultima secundă

Victorie în ultima secundă

Emil Săndoi (foto) poate fi considerat un antrenor norocos. Selecţionerul naţionalei de tineret a României a început bine campania de calificare la CE 2009, obţinând patru puncte din primele două meciuri din cadrul grupei a 10-a preliminare. După remiza nesperată de la Brest, 1-1 cu Franţa, tricolorii mici au reuşit marţi seară o victorie la limită cu Malta, 1-0, printr-un gol marcat în ultimele secunde ale jocului.
Meciul de pe stadionul Hibernians din Corradino a început prost pentru români, care au fost nevoiţi să joace cu un om mai puţin după eliminarea din minutul 15 a lui Hristu Chiacu. Partida a fost lipsită de spectacol, pe final restabilindu-se egalitatea numerică, după ce şi un jucător maltez a primit cartonaş roşu (’75). În ultimul minut de joc, Ninu a fost şi el eliminat, însă izbăvirea a venit în prelungiri. Atacantul lui Poli Iaşi, Clement Pălimaru, a marcat cu câteva secunde înainte ca arbitrul să fluiere finalul meciului, aducând României trei puncte importante în lupta pentru calificarea la turneul final din Suedia.

Gârlă nu a evoluat nici un minut

La finalul partidei, antrenorul Emil Săndoi a pus evoluţia neconcludentă a elevilor săi pe seama oboselii acumulate după jocul din Franţa. „A fost o victorie dramatică, obţinută în ultimul minut. Mă aşteptam la o partidă dificilă, pentru că după meciul cu Franţa s-a acumulat oboseala. Am jucat şi cu un om mai puţin mai bine de o oră“, a afirmat Săndoi. Selecţionerul a ţinut să-i laude pe jucători pentru rezultatul final: „Îmi felicit jucătorii pentru că au crezut până la sfârşit în victorie. Malta venea după un succes de prestigiu într-o partidă amicală cu Suedia şi a fost un adversar montat, care ne-a pus probleme. Dacă nu câştigam cu Malta, egalul din partida cu Franţa avea o valoare mică, devenea chiar inutil“.
Tehnicianul oltean a folosit următorul unsprezece: Pantilimon – Scarlatache, Ninu, Mardare, Sepsi – Torje, Ropotan, Chiacu, Keşeru – Deac, Cigan. Au mai jucat: Cr. Tănase, Pălimaru şi Simion. Mijlocaşul Universităţii Craiova, Valerian Gârlă, convocat de Săndoi pentru această acţiune, nu a fost folosit nici un minut de selecţioner în cele două partide.
Următoarele meciuri ale naţionalei Under 21 sunt programate în toamnă, tricolorii urmând să întâlnească pe 11 septembrie, pe teren propriu, reprezentativa Bosniei, iar pe 13 noiembrie, în deplasare, selecţionata Ţării Galilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS