10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNistoran explică despărţirea de Energo

Nistoran explică despărţirea de Energo

La aproape o săptămână de când echipa de futsal Energoconstrucţia Craiova a încheiat sezonul, antrenorul Vali Nistoran a vorbit ieri despre evenimentele petrecute în ultima lună, care au culminat cu retragerea sa şi a principalului sponsor. „De acum încolo voi fi un simplu simpatizant al futsalului. S-a încheiat o perioadă frumoasă din viaţa mea, de patru ani, în care am făcut ce mi-a plăcut“, a început Nistoran. Fostul antrenor al craiovenilor a dezvăluit şi motivele care l-au determinat să se despartă de echipa Energoconstrucţia: „M-a supărat neseriozitatea unor jucători. Înaintea semifinalei de campionat cu ACS Odorheiu Secuiesc, le-am cerut două lucruri: să vină la antrenamente şi să se odihnească mai mult noaptea. Exact în săptămâna premergătoare primului meci, de la cele trei antrenamente au lipsit mai mulţi jucători. Fiecare a venit cu diferite scuze, dar eu zic că prin absenţa de la antrenamente au dat cu piciorul muncii lor din ultimul sezon. Apoi am pierdut primul meci cu Odorhei, de la Craiova, la un gol diferenţă. Am avut mult ghinion. În plus, observatorul meciului a fost pornit pe noi. Ne-am ales cu o amendă de zece milioane de lei şi două etape fără spectatori“.  Împreună cu fostul director al firmei Energoconstrucţia, Paul Mandea, Nistoran a plecat la altă firmă.

Superofertă: jucătorii şi echipa gratis!

Deşi a băgat mulţi bani în echipă Nistoran nu are nici o pretenţie.
 „Jucătorii pot pleca la orice echipă doresc. Sorin Croitoru, care a fost şi el sponsor la noi, şi-a manifestat dorinţa de a prelua echipa, tot în Liga I. I-am zis că i-o dau gratis. Banii pe care i-aş fi luat ar fi trebuit să îi bag în buzunar şi nu am nevoie de ei, ca după aceea să-mi iasă vorbe“, a mai spus Nistoran.
Sorin Croitoru, noul finanţator, s-a gândit deja la o denumire pentru echipa care va continua în Liga I de futsal, Asociaţia Sportivă Futsal Club Craiova, şi s-a gândit să-l pună antrenor pe Mugurel Guşatu, în prezent vicepreşedintele SCM Craiova. Însă Guşatu a spus ieri că nu a fost contactat de nimeni până acum. Dacă nu se va ajunge la o înţelegere cu Guşatu, altă variantă pentru postul de antrenor ar putea fi Dragoş Arnăutu, fost jucător la Energo şi Arctica Craiova. Arctica, echipă care a promovat în Liga I, s-a desfiinţat şi mai mulţi jucători vor trece la noul club finanţat de Croitoru. Balkan Craiova, echipa unde Croitoru era implicat direct până acum, va evolua în Liga a II-a, ca echipă-satelit a AS Futsal Club Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS