16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportAdio, turneu final

Adio, turneu final

Echipa naţională de jucători sub 19 ani a României a irosit şansa de a evolua în premieră la un turneu final de Campionat European, fiind învinsă marţi seară cu 2-0 de Serbia, în ultimul meci din grupa a 7-a a turului de elită din Elveţia. Tricolorii mici reuşiseră două victorii importante în această competiţie preliminară, 4-2 cu Elveţia şi 3-1 cu Danemarca, şi aveau nevoie de un meci egal în faţa omologilor plavi pentru a obţine biletele de Austria, ţara gazdă a Europenelor (16-27 iulie 2007). Însă, primul sfert de oră al întâlnirii de la Fribourg a fost fatal elevilor lui Florin Cheran, care au încasat două goluri şi nu au mai putut reveni în meci.
Selecţionerul naţionalei Under 19 s-a arătat dezamăgit de acest rezultat, acuzând şi maniera de arbitraj. „Sunt dezamăgit! A fost un turneu de calificare şi obiectivul era să intrăm în primele opt echipe din Europa. Am fost foarte aproape de acest lucru. Nemulţumirea mea este că UEFA a delegat nişte arbitri începători, care au putut lua anumite decizii de o manieră incredibilă“, a afirmat Cheran.
Acesta a folosit următoarea echipă: Bălgărdean – I. Radu, A. Cordoş, Păun, Teuşan – A. Ionescu, Bicfalvi, Buhăescu, Cristea – L. Ganea, Rusescu. De remarcat faptul că singurul craiovean din lot, Andrei Ionescu, a fost folosit ca titular în toate cele trei partide disputate de tricolori, Florin Cheran declarându-se mulţumit de evoluţiile mijlocaşului Ştiinţei.

Belodedici, mulţumit de tricolori

Chiar dacă naţionala Under 19 a ratat calificarea, directorul tehnic al loturilor de juniori din cadrul FRF, Miodrag Belodedici, a afirmat ieri, la întoarcerea din Elveţia, că rezultatele şi evoluţiile elevilor lui Florin Cheran pot fi trecute la capitolul lucruri pozitive.
„Să vă spun sincer, pentru mine rezultatul la Under 19 este pozitiv. În turneul de elită am câştigat un meci, în care am jucat bine, în al doilea am jucat slab şi am câştigat, în al treilea am evoluat prost în prima repriză, am luat două goluri rapid, iar în repriza a doua, chiar dacă am jucat mai bine, nu am marcat“, a spus Belodedici. Acesta a mai precizat că Serbia a avut cea mai bună echipă a turneului, dar a admis şi faptul că arbitrii, fiind foarte tineri şi în formare, au greşit de multe ori în defavoarea echipei noastre naţionale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU