17.8 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHănescu dă piept cu „naşul“ lui Federer

Hănescu dă piept cu „naşul“ lui Federer

Sorţii nu au fost de partea singurului reprezentant al României la masculin pe tabloul principal de la Roland Garros, Victor Hănescu. Bucureşteanul îl va întâlni în primul tur al competiţiei pe argentinianul Guillermo Canas, favoritul numărul 19. Acesta este singurul jucător care l-a învins în acest an de două ori pe „extraterestrul“ Roger Federer. Sud-americanul, revenit în circuitul ATP, după ce timp de doi ani a fost suspendat pentru dopaj, l-a învins pe elveţian la Indian Wells (7-5,6-2) şi la Key Biscane (7-6, 2-6, 7-6). Canas nu este însă într-o formă deosebită, el pierzând trei din ultimele patru partide disputate.
Până în prezent, cei doi jucători nu s-au aflat niciodată faţă în faţă în circuitul ATP. Argentinianul, ocupant al locului 22 în ierarhia mondială, s-a întâlnit însă de două ori în cariera sa cu alt român, Andrei Pavel, scorul la victorii fiind egal, 1-1.
La feminin, Raluca Olaru, care a împlinit 18 ani pe 3 martie, după ce a parcurs toate cele trei tururi de calificări, ar putea s-o întâlnească în prima rundă pe Nadia Petrova, Jie Zheng sau Ana Ivanovic.
În schimb, adversara Edinei Gallovits va fi rusoaica Vasilisa Bardina. Adversara româncei are 19 ani, ocupă locul 58 în ierarhia jucătoarelor profesioniste şi se află în premieră la Roland Garros. Dacă se va califica în turul doi, românca o va întâlni pe învingătoarea din partida Shahar Peer (Israel) – Kala Kanepi (Estonia).

Favoriţii au meciuri uşoare

Principalii favoriţi ai turneului de la Roland Garros au adversari accesibili în prima rundă. La masculin, elveţianul Roger Federer, cap de serie numărul unu, îl va întâlni pe americanul Michael Russell, ocupant al poziţiei 81 în clasamentul ATP. Spaniolul Rafael Nadal, creditat cu şansa a doua la titlu, va debuta împotriva argentinianului Juan Martin Del Potro. Primul „derbi“ al Roland Garrosului ar putea avea loc în faza optimilor, Lleyton Hewitt având şanse mari să se afle faţă în faţă cu Nadal.
La feminin, principala favorită şi deţinătoarea titlului, belgiana Justine Henin, o va înfrunta pe una dintre numeroasele rusoaice prezente la Roland Garros, Elena Vesnina. Aceasta ocupă locul 61 WTA şi se află la a doua participare la Internaţionalele Franţei, după ce anul trecut a părăsit competiţia în prima rundă.
O misiune ceva mai dificilă va avea a doua favorită la fete, rusoaica Maria Şarapova, care o va întâlni în meciul de debut pe reprezentanta gazdelor, Emilie Loit (47 WTA), o jucătoare experimentată care se află pentru a zecea oară la Roland Garros. Altă rusoaică, Svetlana Kuzneţova, cap de serie numărul 3, finalistă anul trecut, va evolua împotriva modestei sale compatrioate Ekaterina Bychkova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS