14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportEnergia Pandurii a început reconstrucţia

Energia Pandurii a început reconstrucţia


După ce şi-a asigurat serviciile lui Toacsen, Mrakic şi Cristian Roşu, echipa de handbal masculin Energia Pandurii Târgu Jiu se află în negocieri cu Gâlcă, de la Poli Timişoara, Mironescu, de la Poli Iaşi, şi nu este exclusă revenirea lui Adrian Clenciu, pe care antrenorul Sorin Toacsen şi-l doreşte la echipă. „Munca pentru refacerea echipei a început de când era antrenor Vlad Caba. Drept dovadă, cu dânsul am negociat şi aducerea lui Mrakic şi l-am luat şi pe Păiuş. Acum l-am adus şi pe antrenorul Sorin Toacsen, care ne acoperă şi poarta foarte bine. L-am mai adus pe Roşu de la Ploieşti, care deja a semnat contractul şi mai suntem în discuţii cu extrema dreaptă Mironescu de la Iaşi, un jucător foarte bun, şi încă doi sârbi care evoluează tot ca extremă dreapta şi care vor veni pe 4 iunie la reunirea lotului pentru probe de joc. Avem informaţii că sunt handbalişti foarte buni, dar trebuie să vedem şi cât vor fi de scumpi, pentru că au fost pe la loturile de tineret şi de seniori ale Serbiei. Mai avem în vedere doi centri tot sârbi şi pe Gâlcă, de la Poli Timişoara, cu care suntem într-o fază avansată de negocieri. El ar vrea să vină la Târgu Jiu, dar mai rămâne de perfectat înţelegerea noastră cu Timişoara. Ar mai fi posibilă revenirea lui Adrian Clenciu. El şi-a manifestat dorinţa să vină la noi, iar Toacsen nu e împotrivă, pentru că vrea un centru puternic în lot, dar poate vom găsi sârbi cu care să completăm lotul“, a declarat preşedintele secţiei de handbal a clubului Energia, Gore Popescu.  

Echipa secundă, un proiect incert

Formaţia Energia Pandurii Târgu Jiu îşi doreşte o echipă secundă pe care să o înscrie în Divizia A sau în campionatele de juniori, dar acest lucru nu este reglementat de către Federaţia Română de Handbal (FRH).
„Ne dorim şi o echipă secundă şi de aceea vrem să mai aducem şase-şapte juniori. Pe lângă cei 16 jucători pe care dorim să îi avem la echipa de ligă naţională, vom încerca să aducem şi nişte jucători tineri de la Galaţi şi Moreni, nişte copii de 18 sau 19 ani, care să crească pe lângă echipă. Sigur că trebuie să aibă şi anumite calităţi şi să fie de perspectivă pentru asta. Îi vom vedea în curând pentru că vor veni şi ei aici pe 4 iunie, când se reuneşte din nou lotul. În ceea ce priveşte echipa secundă, depindem de federaţie foarte mult, pentru că trebuie să ne anunţe în timp util. Pentru că nu putem face o echipă bătând din palme, avem nevoie de fonduri, trebuie să ştim în ce competiţie îi înscriem, pentru că, dacă sunt competiţii paralele de juniori, vor fi probleme. Aşteptăm detaliile de la FRH, cert este că noi ne-am manifestat dorinţa de a face încă o echipă, la fel cum şi ei şi-au arătat intenţia de a-şi da acordul“, a spus Gore Popescu.
El vede acest demers şi ca pe o salvare a tinerelor talente care se pierd după juniorat dacă nu au unde evolua. „Cred că dacă noi nu facem acest lucru, o mare parte din juniori, indiferent de unde vin, se pierd total. Ei poate sunt talente, dar, nedescoperite la timp, se pierd dacă nu joacă o perioadă nişte meciuri mai uşoare. Aici ar fi un mare avantaj pentru noi, deoarece putem aduce şi din altă parte juniori pe care să-i trecem prin LPS. În plus, putem să aducem şi de la acest liceu. Am înţeles că vine o grupă de juniori II care este foarte talentată. Dacă se şi ocupă cineva de copii, vor scoate şi un jucător sau mai mulţi cu perspective pentru echipa mare“, a adăugat preşedintele secţiei de handbal a clubului Energia Pandurii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS