16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Vendetta

AC Milan a reuşit să învingă pe FC Liverpool, trecându-şi astfel în palmares al şaptelea trofeu al Ligii Campionilor din istoria sa.

Graţie unei „duble“ realizate de Filippo Inzaghi, AC Milan a reuşit să învingă, miercuri seară, pe FC Liverpool, cu 2-1 (1-0), la Atena, şi să-şi treacă în palmares al şaptelea trofeu al Ligii Campionilor din istoria sa. „Diavolii“ milanezi au fost norocoşi în disputa cu „cormoranii“, care au avut mai mult iniţiativa pe parcursul meciului, în special în prima repriză, însă nu au reuşit decât să reducă din diferenţă prin Kuyt, spre final.
Dar la Atena nu a fost ca la Istanbul, iar Liverpool nu a mai reuşit să întoarcă rezultatul.

Inzaghi a înscris cu umărul

Ancelotti avea un singur dubiu înaintea meciului: Inzaghi sau Gilardino în atac. L-a preferat pe primul, fapt care s-a dovedit decisiv până la urmă. În „unsprezecele“ de start al englezilor a apărut o supriză, Benitez lăsându-i pe bancă pe Peter Crouch şi Graig Bellamy, iar în atac a evoluat doar Kuyt, secondat de Steven Gerrard.
Prima ocazie de gol s-a consemnat în minutul 10, când Gerrard i-a furat mingea lui Jankulovski, neatent, i-a pasat în lateral lui Pennant, iar acesta a şutat din unghi, pe jos, dar Dida a respins. Puţin mai târziu, acelaşi Pennant a urcat pe partea dreaptă, dar centrarea în forţă a acestuia nu a fost ajunsă de Gerrard. În minutul 18, Milan a şutat pentru prima dată la poartă, balonul expediat de Kaka pe jos, de la 25 de metri, fiind prins de Reina. Şi nu avea să aibă o seară foarte bună golgheterul Ligii Campionilor. A urmat un şut de la distanţă expediat de Xabi Alonso, care a ocolit de puţin bara din stânga lui Dida. Jankulovski a comis apoi o nouă greşeală, Pennant a profitat şi a recuperat, i-a pasat lui Gerrard, de la acesta mingea a ajuns la Kuyt, dar şutul batavului a fost respins in extremis de fundaşul Nesta.
În minutul 44, Riise a degajat greşit, mingea a ajuns la Kaka, brazilianul fiind faultat la marginea careului „cormoranilor“. A executat specialistul Pirlo, care a şutat în forţă, iar mingea s-a lovit de umărul stâng al lui Inzaghi, aflat în faţa porţii, şi a ajuns în plasă. A fost un gol norocos al milanezilor, venit pe fondul unui joc mai bun al adversarilor.

Atena s-a colorat în roşu şi negru

Dacă, înaintea partidei de la Atena, Rafael Benitez le-a spus elevilor săi să uite finala din urmă cu doi ani şi să se gândească la meciul pe care îl au de jucat miercuri, probabil că la pauză tehnicianul spaniol s-a răzgândit şi i-a îndemnat pe englezi să lupte cum au făcut-o la Istanbul şi să întoarcă rezultatul.
Milan a început mai bine partea a doua şi a avut o posesie bună a balonului, reuşind să ţină adversarul departe de propriul careu. Benitez a sesizat că lucrurile nu decurg aşa cum trebuie şi l-a aruncat în luptă pe Harry Kewell în locul lui Zenden (’59). Steven Gerrard, căpitanul englezilor, a avut cea mai mare ocazie a lui Liverpool, în minutul 62, când l-a driblat uşor pe Nesta, dar a şutat slab, pe jos, când a ajuns faţă în faţă cu Dida, iar brazilianul a parat. Milan, ca de obicei, a căzut puţin din punct de vedere fizic şi Ancelotti şi-a retras echipa în jumătatea proprie.
Negăsind spaţii, Liverpool a apelat la mingiile înalte, aruncate în careul milanezilor, de unde au fost fie respinse de fundaşi, fie prinse de înaltul Dida. Benitez a apelat şi la Peter Croch, un jucător de doi metri, pe care l-a introdus în minutul 78, dar acesta nu a primit nici o minge utilă. În minutul 82, Inzaghi a lovit din nou. De data aceasta, „Pippo“ a fost lansat de Kaka, a pătruns în careu, l-a culcat cu o fentă scurtă pe Reina şi a trimis pe sub acesta în plasă, din lateral dreapta.
Condusă cu 2-0, lui Liverpool nu i-a rămas altceva de făcut decât să ia cu asalt careul italienilor. În minutul 89, la un corner, Crouch a reuşit o deviere cu capul spre Kuyt, care a înscris din cinci metri, tot cu o lovitură de cap. Era prea târziu, iar Atena s-a colorat în cele din urmă în roşu şi negru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS