9.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSergiu Radu vrea la Hanovra

Sergiu Radu vrea la Hanovra

Atacantul român al echipei Energie Cottbus a recunoscut că se gândeşte să părăsească actuala formaţie, în cazul în care va primi o ofertă bună de la altă grupare titrată.

Evoluţia bună pe care a avut-o în primul său sezon în Bundesliga l-a adus pe atacantul român al echipei Energie Cottbus, Sergiu Radu (foto), în atenţia unor cluburi mai puternice decât micuţa grupare din estul Germaniei, la care este legitimat. Zilele trecute, Sergiu Radu a recunoscut pentru prima dată că se gândeşte să părăsească actuala formaţie, în cazul în care va primi o ofertă bună de la altă grupare titrată.
„Dacă voi primi o ofertă bună, va trebui să mă gândesc de două ori ce voi face, pentru că am deja 29 de ani. Ar putea fi ultimul meu mare contract. Decizia va fi foarte importantă pentru viitorul meu şi al familiei mele“, a spus atacantul român.

Cottbus a fixat suma de transfer

Sergiu Radu este de mai multă vreme în atenţia grupării Hanovra 96. După ce clubul din Hanovra a ratat transferul finlandezului Mikael Forssell de la Birmingham, şi-a intensificat eforturile pentru a-l achiziţiona pe Sergiu Radu. Având în vedere că atacantul român are contract cu actuala echipă până în 2008, Energie Cottbus cere o sumă între trei şi patru milioane de euro pentru cedarea lui. Se pare că Hanovra 96 şi Sergiu Radu s-au înţeles, dar gruparea din Hanovra vrea să mai scadă din suma de transfer.
În condiţiile în care şi mijlocaşul Vlad Munteanu este dorit de VfL Wolfsburg, managerul grupării din Cottbus, Steffen Heindrich, le-a dat un ultimatum jucătorilor pentru a se decide în privinţa viitorului lor.
„Le vom da jucătorilor un termen-limită. Cel mai târziu până la reluarea pregătirilor, la sfârşitul lunii iunie, trebuie să ştim clar pe cine contăm“, a spus Heindrich, care susţine că nu a primit nici o ofertă concretă privind trensferul celor doi români.

14 goluri într-un sezon

Sergiu Radu s-a născut pe 10 august 1977, la Râmnicu Vâlcea. De-a lungul carierei a evoluat la echipele Petrolul Drăgăşani, FC Vâlcea, Viitorul Oradea, Jiul Petroşani, Olimpia Satu Mare, Rapid Bucureşti, FC Naţional Bucureşti, Le Mans UC, iar din 2004 joacă la Energie Cottbus.
Sergiu Radu a înscris în ediţia 2006/2007 a campionatului Germaniei 14 goluri şi s-a clasat pe locul patru în ierarhia marcatorilor, la egalitate cu Gomez (Stuttgart), Pantelici (Hertha Berlin) şi Zidan (Mainz). Celălalt român de la Energie Cottbus, Vlad Munteanu, ocupă locul 7, cu 11 goluri, la egalitate cu Takahara, de la Eintracht Frankfurt. Golgheterul campionatului este Theofanis Gekas, de la Bochum, cu 20 de reuşite.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS