17.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRăzboi între Liga Spaniolă şi arbitri

Război între Liga Spaniolă şi arbitri

Liga Profesionistă de Fotbal din Spania a anunţat că a depus plângere faţă de greva administrativă observată la mai mulţi arbitri, care au protestat faţă de deciziile luate de comisiile federaţiei spaniole.
Presa spaniolă a scris că 41 de arbitri din prima şi a doua ligă au redactat ambiguu, în mod intenţionat, rapoartele de la meciurile din ultimele două etape ale campionatului. Arbitrii au completat rapoartele respective cu însemnări de genul „a încălcat regulile jocului“ sau „comportament antisportiv“, în semn de protest, considerând că federaţia spaniolă nu ţine cont de însemnările arbitrilor şi nu dictează sancţiuni împotriva jucătorilor în consecinţă.
Ca urmare a ambiguităţii rapoartelor respective, au fost anulate 65 de cartonaşe galbene arătate în etapa a 34-a a campionatului Spaniei, prima şi a doua divizie, astfel că 11 jucători au putut evita suspendarea pentru meciurile următoare.
Decizia care a provocat acest protest a fost anularea cartonaşului galben primit de jucătorul echipei Real Madrid, David Beckham, în cadrul etapei a 32-a, astfel că mijlocaşul englez a putut juca într-un meci decisiv cu FC Sevilla.
„Am depus plângerea la Comitetul de competiţii din cadrul Federaţiei Spaniole de Fotbal (RFEF) şi vom vedea ce se va întâmpla“, a spus un reprezentant al Ligii Profesioniste de Fotbal.
LFP consideră că arbitrii au încălcat mai multe prevederi din regulamentul RFEF, aceştia putând fi sancţionaţi pentru „acte grave“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS