13.4 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMutu este la mâna FIFA

Mutu este la mâna FIFA

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne a cerut FIFA să stabilească suma pe care clubul Chelsea o va primi drept compensaţie de la atacantul român Adrian Mutu, pentru că acesta a încălcat clauzele contractuale, ceea ce a dus la concedierea fotbalistului.
Chelsea a încercat să obţină compensaţii financiare de la atacantul român încă de la ruperea contractului acestuia, în octombrie 2004. În 2005, clubul Chelsea a solicitat compensaţii în valoare de opt milioane de lire sterline. Federaţia Engleză de Fotbal (FA) a decis atunci că oficialii londonezi sunt îndreptăţiţi să-i ceară compensaţii financiare lui Adrian Mutu, însă FIFA şi-a declinat competenţa, în octombrie 2006, privind stabilirea unor despăgubiri pe care jucătorul ar fi trebuit să le plătească grupării Chelsea pentru faptul că înţelegerea dintre cele două părţi a fost ruptă.
Presa britanică a anunţat decizia TAS la începutul lunii mai. Tot atunci, jurnaliştii englezi au notat că Chelsea ar putea cere bani şi de la clubul Juventus, cu care românul a semnat o înţelegere, după ce contractul său cu Chelsea a fost reziliat.
Chelsea l-a achiziţionat pe Adrian Mutu de la AC Parma în schimbul a 15,8 milioane de lire sterline şi a renunţat la serviciile acestuia în octombrie 2004, după ce jucătorul a fost depistat pozitiv la un control antidoping. Mutu a fost suspendat şapte luni de FA pentru consum de cocaină. Clubul englez susţine că, prin comportamentul său, Adrian Mutu a provocat grupării o pierdere de 13 milioane de lire sterline.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS