19.3 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024

Final Rose

Cioroianu a rămas neînvins de când a preluat Ştiinţa, obţinând 19 puncte din 21 posibile în ultimele şapte etape.

Universitatea Craiova a terminat campionatul fără să cunoască înfrângerea sub comanda lui Florin Cioroianu. Ieri, în ultimul meci al sezonului, alb-albaştrii s-au impus cu 2-1 în faţa echipei UTA Arad, însă rezultatul de pe tabelă nu reflectă întru totul realitatea din teren. Oltenii s-au jucat cu ocaziile, în special în partea secundă, când la Ştiinţa
s-a consemnat încă un debut în prima ligă, Sorin Buşu.
Cioroianu a mutat din nou inspirat şi a câştigat. Forţat de absenţele lui Baird şi Fl. Costea, tehnicianul oltean l-a introdus în banda stângă pe Velcovici şi l-a urcat în linia de atac pe Rose, alături de Wobay şi Dina. Iar australianul a fost omul începutului de meci. Şi-a arătat valenţele ofensive încă din primul minut, când pătrunderea sa a fost stopată de Balint, şi a deschis scorul în minutul şase, cu un şut din voleu, de lângă Bălan. Acelaşi jucător a mai fost păcălit uşor de Rose peste zece minute, australianul depăşindu-l în dribling şi punctând pentru 2-0 cu un şut pe sub Huţan.
Replica oaspeţilor a venit peste cinci minute, când Mihuţ a profitat de o centrare de pe stânga şi a trimis în plasă din patru metri, de lângă Mitchell. Stoica a ameninţat poarta arădenilor cu un şut din lovitură liberă ce a trecut peste transversală, prima repriză încheindu-se cu ocaziile lui Rose, care nu l-a putut învinge din careu pe Huţan (’43), şi Dina, al cărui lob nu şi-a găsit ţinta (’45).

Oltenii s-au jucat cu ocaziile

La reluare, oaspeţii au dat impresia că s-au trezit şi l-au pus de câteva ori la încercare pe Bornescu. După ce craiovenii s-au încurcat în careu şi nu au putut trimite mingea pe poartă, UTA a avut două contraatacuri periculoase. Mai întâi, la şutul lui Todea, uşor deviat, mingea s-a scurs pe lângă bară, la următoarea fază Bornescu fiind atent şi reţinând şutul lui Apostu.
Fără gol marcat pentru Universitatea în meciurile oficiale, Wobay a încercat din răsputeri să-şi treacă numele pe lista marcatorilor. A fost aproape în minutul 61, când a pătruns în viteză pe stânga, l-a driblat şi pe Huţan, dar a întârziat pasa decisivă, s-a încurcat în driblinguri şi a fost blocat, faza încheindu-se cu şutul lui Gărgălie, de puţin pe lângă vinclu. UTA s-a mai văzut în joc doar la şutul lui Dănălache, reţinut de Bornescu în doi timpi (’66), după care pe teren nu a mai existat decât o singură echipă, Universitatea.
Introduşi în teren după pauză, Gârlă şi Gângioveanu au fost la un pas de 3-1, ultimul după o acţiune personală de toată frumuseţea, dar Huţan
s-a opus. Rose a mai avut un şut pe lângă poartă, după o pătrundere frontală, ultima ocazie aparţinând lui Wobay, care şi-a încercat norocul dintr-o lovitură liberă, rămasă însă fără rezultat.
Ştiinţa a încheiat en-fanfare acest sezon, cu 19 puncte acumulate din 21 posibile de la instalarea lui Cioroianu, iar oficialii clubului visează deja la un campionat viitor mult mai bun.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

11 COMENTARII