14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportChivu şi Mexes nu au loc la Roma

Chivu şi Mexes nu au loc la Roma

Cel puţin unul dintre fundaşii centrali ai grupării din capitala Italiei ar putea pleca, deoarece clubul lui Sensi nu le poate satisface pretenţiile materiale.

Presa italiană a informat că AS Roma ar putea renunţa la unul dintre fundaşii centrali, Cristian Chivu şi Philippe Mexes, pentru ca aceluia care va rămâne să-i poată fi satisfăcute pretenţiile financiare. Chivu şi Mexes au respins prima ofertă de prelungire a contractelor. Clubul încearcă să-i convingă să semneze, oferindu-le bonusuri.
AS Roma nu este dispusă să plătească nici unui jucător un salariu anual mai mare de 2,5 milioane de euro, excepţie făcând căpitanul Francesco Totti, care are un venit net de aproape şase milioane de euro. Jucătorii cărora AS Roma doreşte să le prelungească acordurile, Cristian Chivu, Philippe Mexes, Amantino Mancini şi Daniele De Rossi, sunt nemulţumiţi de această discrepanţă între salariile lor şi cel al căpitanului. Dorind să elimine aceste nemulţumiri, conducerea clubului a încercat să găsească o cale de mijloc şi speră ca aceasta să fie includerea unor bonusuri în contractele unor jucători. „Este greu de spus dacă va fi de ajuns. În prezent, antrenorul Spalletti riscă să nu mai poată conta anul viitor pe Chivu sau pe Mexes, putând chiar să-i piardă pe amândoi. Cei doi fundaşi centrali nu duc lipsă de oferte, pe care clubul lui Sensi nu le poate egala. Şi, în plus, au respins deja ofertele iniţiale ale Romei. Inter Milano aşteaptă: l-ar dori pe Chivu sau pe Mexes în schimbul cedării celor 50 de procente pe care le mai deţine din drepturile federative asupra lui Pizarro. Totuşi, AS Roma va încerca să-i păstreze pe amândoi şi, pentru că reprezintă o prioritate, îi va convoca la o întâlnire pe agenţii lor. Abia apoi atenţia se va îndrepta spre Mancini şi De Rossi, ale căror contracte expiră un an mai târziu“, a scris cotidianul Il Tempo.

Mutu l-ar vrea pe Chivu la Fiorentina

Unul dintre cluburile interesate de Cristi Chivu este Fiorentina, gruparea la care evoluează Adrian Mutu. Într-o declaraţie acordată presei italiene, „Briliantul“ a spus că Fiorentina are nevoie de trei transferuri răsunătoare pentru sezonul 2007/2008, apreciind că o astfel de achiziţie ar fi fundaşul Cristi Chivu, de la AS Roma, care are însă un preţ ridicat. „Pentru a creşte în următorul sezon, avem nevoie măcar de două – trei transferuri răsunătoare. Trebuie să aducem jucători de calitate pentru a putea face saltul definitiv. Este nevoie de jucători, de exemplu, de nivelul prietenului meu Chivu, chiar dacă el costă poate cam mult. Dar, Fiorentina este un club ambiţios şi cred şi sper că preşedintele va face aceste achiziţii“, a spus Mutu.
În sezonul 2006/2007, Fiorentina a evoluat cu 15 puncte penalizare, astfel că, din cele 66 realizate în teren, în clasament figurează doar cu 51 de puncte, care o situează pe locul 7. În acest sezon, formaţia „viola“ are ca obiectiv calificarea în Cupa UEFA şi are, cu trei etape înainte de finalul campionatului, un punct mai puţin decât Palermo, formaţie care ocupă locul şase, ultimul care asigură calificarea directă în turul întâi al Cupei UEFA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS