18.7 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăSportUniversitatea Craiova rămâne o echipă iubită

Universitatea Craiova rămâne o echipă iubită

Tehnicianul lui Poli Timişoara este convins că formaţia sa nu va avea un meci uşor mâine în faţa Ştiinţei, grupare pe care o respectă pentru performanţele obţinute de-a lungul timpului.

Instalat ca principal la Poli Timişoara la mijlocul acestui retur, Valentin Velcea a reuşit să facă minuni la gruparea pe pe Bega, obţinând cinci victorii consecutive în Liga I şi o calificare în finala Cupei României, după ce a eliminat pe Steaua. Modest, Velcea nu consideră că are meritul principal la acest reviriment al alb-violeţilor şi priveşte orice meci ca pe unul decisiv în îndeplinirea obiectivului impus de conducere.

– Este Poli Timişoara – Universitatea un joc de vacanţă, ţinând cont de faptul că Poli se gândeşte mai mult la finala Cupei, iar Craiova nu mai are nici un fel de emoţie în acest final de sezon?
– Nu ştiu cum priveşte Craiova acest meci, dar pentru Poli este un joc de obiectiv. Pentru noi fiecare partidă contează, având în vedere că trebuie să terminăm în primele şase echipe la finalul campionatului. Timişoara doreşte să facă performanţă, iar când ai un obiectiv impus trebuie să lupţi pentru el. Am văzut Universitatea şi sunt convins că nu ne aşteaptă un meci uşor. De fapt, nici un meci nu poate fi considerat uşor, cel puţin aceasta este mentalitatea noastră.
– Este un duel între cele mai iubite echipe din provincie.
– Este adevărat. Craiova a fost iubită şi va rămâne iubită, la fel ca şi Timişoara. Eu cred că prin ceea ce au realizat aceste echipe de-a lungul timpului şi-au câştigat un loc în istoria fotbalului românesc. Au avut rezultate bune cu echipe puternice de afară, au obţinut performanţe şi pe plan intern şi trebuie să fie respectate pentru acest lucru.
– Vor mai apărea astfel de performanţe?
– Noi trebuie să fim în primul rând mândri că am avut şansa să ne aflăm la aceste echipe, să ne bucurăm de aceste performanţe şi să încercăm să le repetăm. Dar pentru aceasta este nevoie de multe lucruri, nu doar de muncă.

„Universitatea va avea altă faţă în sezonul viitor“

– Cum ţi s-a părut Universitatea în acest sezon?
– Craiova este o echipă bună, care, după părerea mea, s-a descurcat onorabil în acest campionat. Este o echipă tânără, de perspectivă, care sunt convins că din sezonul viitor va avea o cu totul altă faţă.
– Atât Craiova, cât şi Timişoara au tot schimbat antrenorii în acest campionat.
– Este treaba conducerii, nu a mea. Eu am venit la Poli pentru a obţine rezultate şi până acum am avut succes. Meritul este însă al jucătorilor, nu al meu. Situaţia de la clubul Universitatea nu o cunosc şi nu sunt eu cel mai în măsură să vorbesc.
– După această serie pozitivă de rezultate a lui Poli, crezi că vei rămâne antrenor şi în sezonul viitor?
– În primul rând, noi trebuie să ne menţinem cu picioarele pe pământ. De mult nu a mai avut un antrenor aşa o serie de rezultate bune. Nu ştiu dacă mai este nevoie de alt tehnician la vară, este o politică a clubului care stabileşte acest lucru. Eu sunt antrenorul Valentin Velcea, nu preşedintele Marian Iancu ca să pot să stabilesc dacă trebuie sau nu acum alt antrenor principal la Poli.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII