19.8 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăSportŞcolarii au alergat prin parc

Şcolarii au alergat prin parc

La iniţiativa Direcţiei pentru Sport a Judeţului Dolj (DSJ), elevii de gimnaziu de la trei şcoli craiovene au participat ieri la Crosul „Romanescu“, desfăşurat în parc. Organizatorii invitaseră la cros şapte şcoli din cartierele învecinate Parcului „Nicolae Romanescu“, însă doar elevi de la Şcolile nr. 29, 36 şi 18 au venit să facă mişcare. Pentru gestul lor, toţi au fost recompensaţi cu câte o ciocolată, iar cei care au urcat pe podium au primit în plus, diplome, cupe şi câte o minge.
La clasele V-VI, câştigători au fost Ştefan Bosun (Şcoala nr. 29) şi Mădălina Matea (Şcoala nr. 18), iar la clasele VII-VIII s-au impus Andrea Cismaru şi Andrei Ionescu (ambii de la Şcoala nr. 29)
„Este a doua zonă în Craiova în care organizăm un astfel de cros, care are ca scop promovarea mişcării şi care este criteriu de selecţie pentru antrenorii de atletism. Am început acest proiect în parcul din Corniţoiu, acolo unde au participat elevi din Craioviţa Nouă, Corniţoiu, George Enescu şi Brazdă. Ideea este că aceste crosuri trebuie să se ţină cât mai aproape de zonele în care locuiesc elevii, pentru că nu putem să îi plimbăm prin tot oraşul pentru a veni la alergare“, a declarat ieri Mihai Milu, inspector la DSJ Dolj. DSJ şi Asociaţia Judeţeană „Sportul pentru Toţi“ au colaborat pentru concursul din parc cu Şcoala nr. 18 „Sfântul Dumitru“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS