14.2 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRomânii nu se simt bine în Ligue 1

Românii nu se simt bine în Ligue 1

Claudiu Keşeru a retrogradat cu FC Nantes, Florin Bratu nu a reuşit încă să înscrie pentru Valenciennes, iar Daniel Niculae lustruieşte banca de rezerve a lui Auxerre.

Florin Bratu a bifat toate cele 90 de minute ale partidei pe care echipa sa, Valenciennes, a câştigat-o pe teren propriu, cu scorul de 1-0, în faţa lui Saint Etienne, în etapa a 36-a, antepenultima a campionatului Franţei. Unicul gol al meciului disputat pe stadionul „Nungesser“ a fost înscris de mijlocaşul Paauwe, în minutul 52. Pentru evoluţia sa, Bratu a fost notat cu 5 de L'Equipe, fiind unul dintre cei mai slabi jucători de pe teren, alături de colegul său din linia de atac a gazdelor, Savidan. Acesta a fost al 13-lea meci ca titular pe care fostul rapidist l-a jucat la Valenciennes în acest sezon, din totalul de 21 de partide la care a intrat pe gazon. Bratu nu a marcat nici un gol în Ligue 1. Cu 42 de puncte, Valenciennes ocupă locul 16 în clasament şi este salvată de la retrogradare.

„Canarii“, în Ligue 2

FC Nantes, echipa la care este legitimat Claudiu Keşeru, a retrogradat în divizia a doua, după 44 de ani în care a jucat numai în Ligue 1 şi a câştigat două titluri, în 1983 şi 1995. Paradoxal, „canarii“ au retrogradat după unul dintre cele mai bune meciuri ale lor, câştigat la Bordeaux, cu 1-0, prin golul marcat de Oliech în minutul 78. Iar gazdele luptau şi încă o mai fac pentru un loc în Liga Campionilor. Keşeru a jucat bine şi a rămas în teren pe toată durata meciului. Nantes are 34 de puncte şi nu mai poate recupera în cele două etape rămase de disputat distanţa de şapte puncte care o separă de ultima poziţie care asigură un loc în Ligue 1. Alături de Nantes, a retrogradat şi Sedan, care a pierdut la Lille cu 2-1.
Într-o altă partidă din etapa a 36-a a primei ligi franceze, AJ Auxerre, echipa lui Daniel Niculae, a pierdut, cu 2-1, disputa din deplasare cu Lorient. Gignac a deschis scorul în minutul 12, iar oaspeţii au egalat şapte minute mai târziu prin Jelen. În minutul 85, Le Pen a adus toate cele trei puncte gazdelor. Jean Fernandez l-a introdus pe Niculae pe teren în minutul 87. Auxerre ocupă locul 11 cu 48 de puncte.

Lyon şi-a respectat blazonul

Campioana Olympique Lyon şi-a respectat blazonul şi a învins-o, cu 3-0, pe Lens, aflată pe locul al doilea înaintea acestei etape. Pentru gazde au marcat Govou ('30), Juninho ('38) şi A. Diarra ('45+1). Lens a ajuns pe locul al treilea după această înfrângere.
Pe poziţia secundă, care asigură un loc direct în grupele Ligii Campionilor, a urcat Marseille, după victoria cu 2-1 din partida cu Nancy. Toate cele trei goluri au fost înscrise în finalul meciului. Niang de la gazde a deschis scorul în minutul 79, transformând un penalti, iar Puygrenier a restabilit egalitatea două minute mai târziu. În minutul 84, Djibrille Cisse a marcat golul victoriei marseilllezilor. Olympique va juca, sâmbătă, finala Cupei Franţei, cu Sochaux.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS