23.3 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRoma a câştigat primul set

Roma a câştigat primul set

„Giallo-rossi“ s-au impus cu un scor de tenis, 6-2, în faţa lui Inter Milano, şi aşteaptă liniştiţi returul finalei Cupei Italiei. 

AS Roma, echipa la care evoluează Cristian Chivu, a reuşit o victorie categorică, scor 6-2 (4-1), pe teren propriu, în faţa lui Inter Milano, în prima manşă a finalei Cupei Italiei.
Golgheterul la zi al Seriei A, Francesco Totti, a ridicat în picioare spectatorii de pe „Olimpico“ chiar în primul minut de joc, înscriind după o pasă a lui Taddei. Au mai trecut patru minute şi fanii Romei s-au bucurat din nou, când Daniele De Rossi a deviat în plasă un şut al lui Mexes. După o nouă ocazie a gazdelor, „giallo-rossi“ au punctat din nou în minutul 16, Simone Perrotta fructificând o centrare a lui Cristi Chivu. Atacantul argentinian al oaspeţilor, Hernan Crespo, a profitat în minutul 20 de o eroare comisă de Pizarro şi a redus din handicap. Zece minute mai târziu, Mancini a refăcut diferenţa de trei goluri de pe tabelă, punctând pentru 4-1, după ce Toldo a respins şutul-centrare al lui Panucci. Acesta a fost şi scorul la pauză, chiar dacă oaspeţii au fost foarte aproape de al doilea gol al lor, Stankovic expediind mingea în bară.

Crespo şi Panucci au reuşit „dubla“

Apărarea Interului a fost la fel de distrată şi în repriza secundă, iar în minutul 51, Panucci a reluat în plasă, cu capul, la o lovitură de colţ executată de Pizarro. Tot cu capul a înscris şi Crespo, un minut mai târziu, iar scorul a devenit 5-2 pentru gazde.
Deşi ambele echipe au mai ratat câteva ocazii clare de a marca, următorul şi ultimul gol al meciului de la Roma a fost înscris în minutul 88 de fundaşul Christian Panucci, care a reluat în poartă o minge respinsă de Toldo, după un şut expediat de Totti. Returul se va disputa pe 17 mai.

Chivu, lăudat de presa italiană

Cristian Chivu a fost lăudat de presa italiană după prestaţia avută în partida de miercuri, de pe „Stadio Olimpico“. Cotidianul Il Giornale şi site-urile sportevai.it şi goal.com i-au acordat nota 7 internaţionalului român. „Chivu a jucat fundaş stânga şi a trudit pentru victoria Romei“, a scris Il Giornale. La rândul său, sportevai.it a notat: „Românul a fost perfect în defensivă şi a anulat orice încercare de atac a adversarilor“. În schimb, cotidianul Liberta l-a notat cu 7,5 pe Chivu şi i-a considerat pe Christian Panucci şi Daniele De Rossi cei mai buni jucători de pe teren, acordându-le nota 8.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS