13.7 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăSportNeagoe, încă un sezon la Pandurii

Neagoe, încă un sezon la Pandurii

Conducerea echipei Pandurii Târgu Jiu l-a reconfirmat pe antrenorul Eugen Neagoe pe banca tehnică şi pentru sezonul 2007-2008.

Calificarea în premieră în semifinalele Cupei României şi îndeplinirea obiectivului cu şase etape înainte de finalul sezonului i-au determinat pe şefii grupării gorjene Pandurii Târgu Jiu să-l reconfirme pe antrenorul Eugen Neagoe şi în campionatul viitor. „Activitatea lui a fost foarte bună, ştim cum am plecat la drum, ştim cum s-a făcut omogenizarea, ştim cum s-au obţinut rezultatele“, a motivat administratorul delegat al „pandurilor“, Viorel Temelescu, reconfirmarea în funcţie a lui „Geană“. Deranjat de criticile unei părţi a presei locale după meciul cu Universitatea Craiova, Eugen Neagoe refuză să mai comunice cu jurnaliştii în afara conferinţelor de presă organizate de club. Acuzaţiile de blat cu Craiova aduse de o publicaţie locală au fost demontate de tehnician care le cere acuzatorilor să probeze cele afirmate.
„Mi-am riscat viaţa pentru Pandurii, doctorul mi-a recomandat un control medical, dar nu am avut timp să-l fac. Nu sunt navetist, mi-am adus familia la Târgu Jiu, nu mi-am văzut mama bolnavă de mult timp. Sunt dedicat acestei echipe şi nu cred că merit să fiu luat la mişto după fiecare joc, că am vândut meciul. Sunt lucruri care-mi afectează cariera. Sunt curat. Cât timp voi fi în fotbal nimeni nu va putea să spună că m-am dat la o parte. Pandurii a acumulat 41 de puncte pe teren, prin muncă. Nici un punct nu a fost pierdut cu voinţă. De asta cred că lumea ne respectă peste tot, dar nu şi la Târgu Jiu. Cine are dovezi să vină să le arate. Este prima dată din 1979 de când joc fotbal când numele meu este implicat în aşa ceva. Este un lucru foarte grav să acuzi pe cineva fără probă“, a declarat Neagoe.

Presa, vinovată de eşecul de la Arad

Cea mai umilitoare înfrângere a „pandurilor“ din acest sezon, 0-3 cu UTA, are legătură şi cu articolele nefavorabile din presă, crede Neagoe. Oboseala fizică şi psihică a jucătorilor şi absenţele din lot au contribuit la dezastrul de la Arad. „Impresia lăsată la Arad se datorează şi acestor lucruri care se întâmplă în presă, care sunt colaterale. Înfrângerea o putem pune şi pe lipsa unor jucători din cadrul echipei şi pe oboseala fizică şi psihică acumulată. Au fost multe greşeli, dar echipa nu a jucat niciodată în această alcătuire. Am fost forţati să facem multe schimbări pentru că nu am avut fundaş stânga“, a declarat „Geană“.
Tehnicianul oltean nu este îngrijorat de perioada nefastă a echipei sale, care a acumulat trei înfrângeri consecutive. „Sunt şi perioade mai slabe în viaţa fiecărei echipe, mai modeste. Spre bucuria noastră această perioadă a venit spre finalul campionatului. Am pierdut trei jocuri la rând, nu este deloc bine, dar nu uitaţi că, în urmă cu trei etape, au fost patru partide câştigate una după alta şi nu am cerut nimănui să ne facă o aură de învingători. Suntem singurii care putem să câştigăm următoarele jocuri“, a mai spus Neagoe.

Pandurii refuză Intertoto

Deşi vizează un loc în prima jumătate a clasamentului, poziţie care i-ar permite echipei Pandurii Târgu Jiu să solicite înscrierea în Cupa UEFA Intertoto, Neagoe, de comun acord cu conducerea clubului, a renunţat la acest privilegiu. „A fost o discuţie cu domnul preşedinte Condescu şi am ajuns la concluzia că este mai bine să nu mergem în Intertoto, chiar dacă ne calificăm, pentru că se pot întâmpla multe accidentări, s-ar acumula o oboseală mai mare decât este acum şi putem începe viitorul campionat cu multe probleme de lot“, a declarat „Geană“.

Cu revista la peluză

Conducerea clubului Pandurii a hotărât să ofere facilităţi publicului la meciul de mâine cu FC Vaslui, permiţând accesul la peluză doar cu revista „Hei, hei, Pandurii!“, în valoare de doi lei. Se menţin preţurile la tribuna I+II, zece lei, precum şi la tribuna 0, 15 lei, femeile şi copiii având în continuare acces liber. În ciuda numeroaselor indisponibilităţi, conducătorii clubului cred într-o victorie în faţa moldovenilor lui Hizo. „O să vedeţi o mobilizare totală a jucătorilor. Vreau să-l bat pe Hizo, să-l rup, în teren“, a declarat Viorel Temelescu. Neagoe nu poata conta la meciul cu FC Vaslui pe Mândrean, suspendat, Iordache, Vasilache, Vancea, Popete şi Dragomir, accidentaţi, ultimii doi având şanse însă să fie recuperaţi până la ora jocului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS