17.9 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCociş l-a învins pe Şoavă

Cociş l-a învins pe Şoavă

Rusia. Mijlocaşul român Răzvan Cociş a marcat un gol în meciul pe care echipa sa, Lokomotiv Moscova, l-a câştigat miercuri, în deplasare, scor 2-1, în faţa formaţiei Spartak Moscova, la care evoluează fostul jucător al Universităţii Craiova, Florin Şoavă, în manşa secundă a semifinalelor Cupei Rusiei. Cociş, care a evoluat până în minutul 72, a marcat golul egalizator în minutul 70, în timp ce golul victoriei a fost înscris de Sicev, în minutul 88. Spartak Moscova a deschis scorul în minutul 53, prin Boiarinţev. La Spartak, Şoavă a fost integralist şi a primit un cartonaş galben în minutul 16. În tur, Lokomotiv a câştigat cu scorul de 3-0 şi astfel a acces în finala Cupei Rusiei pentru a noua oară în istoria sa.
În finală, echipa lui Cociş va întâlni formaţia FC Moscova, la care evoluează alt român, Pompiliu Stoica, pe 27 mai. Câştigătoarea trofeului va reprezenta Rusia în Cupa UEFA în sezonul viitor.
Ucraina. Echipa antrenată de Mircea Lucescu, Şahtior Doneţk, va întâlni formaţia Dinamo Kiev, la care evoluează Tiberiu Ghioane şi Florin Cernat, în finala Cupei Ucrainei, după ce ambele grupări au obţinut calificarea în această fază a competiţiei în urma partidelor de miercuri.
În semifinale, Şahtior, la care Răzvan Raţ, revenit după o accidentare, a fost integralist, iar Ciprian Marica a evoluat până în minutul 62, a remizat, scor 2-2, cu Tavria Simferopol, în deplasare, după ce în tur scorul a fost 0-0.
Dinamo Kiev, la care Tiberiu Ghioane şi Florin Cernat au fost titulari, a câştigat, cu scorul de 4-2, meciul cu Metalist Harkov, după ce învinsese şi în tur, cu scorul de 1-0. Ghioane, care a primit un cartonaş galben în minutul 43, a fost înlocuit în minutul 45+2, iar Cernat la pauză.
Olanda. Ajax Amsterdam, cu fundaşul român George Ogăraru integralist, a pierdut miercuri, în deplasare, cu scorul de 0-1, meciul cu SC Heerenveen, contând pentru play-off-ul campionatului Olandei, în vederea stabilirii celei de-a doua echipe olandeze din Liga Campionilor. Celălalt român de la Ajax, Nicolae Mitea, a intrat pe teren în minutul 83. În celălalt meci din play-off, FC Twente şi AZ'67 Alkmaar au terminat la egalitate, scor 1-1. Partidele retur vor avea loc duminică, 13 mai.
PSV Eindhoven, care a câştigat titlul, este deja calificată în Liga Campionilor. Învingătoarea din play-off va fi a doua echipă olandeză din Liga Campionilor, iar celelalte trei formaţii vor juca în Cupa UEFA.
În play-off-ul pentru Cupa UEFA, FC Utrecht, cu Lucian Sânmărtean în teren din minutul 71, a remizat pe teren propriu, scor 0-0, cu Roda Kerkrade. Meciul retur este programat mâine.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS