22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSorin Matei a predat ştafeta soţiei

Sorin Matei a predat ştafeta soţiei

Cristieana Matei, maestru emerit al sportului, va deţine, timp de 30 de zile, funcţia de director general interimar la CSM Craiova, înlocuindu-l pe soţul său, care a devenit preşedintele Federaţiei Române de Atletism. Pe 23 mai este programat concursul pentru funcţia de director adjunct la CSM, iar cel care va câştiga va prelua şi atribuţiile lui Sorin. Matei.

Agenţia Naţională pentru Sport a numit-o ieri pe fosta mare atletă Cristieana Matei în funcţia de director general intermar al Clubului Sportiv Municipal (CSM) din Craiova. Cristieana Matei, soţia fostului director al CSM, Sorin Matei, devenit de curând preşedintele Federaţiei Române de Atletism, va ocupa postul de director interimar la CSM Craiova cel mult 30 de zile. În acest interval, ANS şi CSM trebuie să organizeze concurs. Fostă medaliată cu bronz la Olimpiada din SUA 1984, Cristieana Matei este în prezent antrenoare de atletism, cei mai reprezentativi alergători pe care îi pregăteşte fiind soţii Mihaela şi Marian Neacşu.

Îi simt lipsa

ANS a decis că, fiind mereu aproape de soţul ei, Cristieana Matei era cea mai în măsură să asigure interimatul la CSM. Modestă la fel ca şi Sorin Matei, Cristieana nu consideră decât o formalitate această numire: „Nu m-am decis dacă voi participa la alegeri, dar până atunci mă voi ocupa ca treaba să meargă bine la club. Cine va veni în locul lui va avea de muncă, pentru că Sorin a format un colectiv care a dus CSM în topul cluburilor din România“.
Fosta mare atletă a dezvăluit că resimte din plin plecarea soţului la Bucureşti: „Sorin a lăsat un gol imens la club. Îmi este şi greu să mai intru în club, când ştiu că nu-l găsesc. Asta este, îi sunt alături, de la Craiova“.
Nu numai Cristieana Matei îi simte lipsa lui Sorin Matei, ci toţi angajaţii de la club, dar mai ales sportivii. „Domnul Matei a făcut atletism, dar noi, cei care facem alte sporturi, nu am simţit niciodată că ar fi avantajat atleţii. A fost corect cu toţi. Nu ne-a lipsit nimic, am fost recompensaţi când luam medalii. Sperăm să se întâmple la fel şi de acum încolo, iar lui Sorin să îi meargă bine la Federaţie. Este un om corect şi bun şi va face treabă“, a spus unul dintre antrenorii de la CSM Craiova.

Postul de director general, suspendat doi ani

Pe 23 mai este programat concursul pentru numirea noului şef de la CSM. Concursul va fi de fapt pentru postul de director adjunct, care nu era ocupat de nimeni în mandatul lui Sorin Matei. Cel care va deveni director general adjunct va avea atribuţii de director general, pentru că postul actualului preşedinte de la FRA a fost suspendat doi ani.  În cazul în care peste doi ani recordmanul României la săritura în înălţime nu va mai fi votat ca şef la federaţie, el va reveni în postul de director la CSM Craiova. Deocamdată nimeni nu şi-a depus candidatura pentru funcţia de adjunct la titratul club din Bănie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS