22.3 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024

Greu de împăcat

Universitatea vrea să demonstreze că, indiferent de problemele pe care le are, rămâne echipa-fanion a Olteniei, în timp ce Pandurii continuă să se proclame prima echipă a regiunii.

Intrarea „pandurilor“ în Divizia A a coincis cu retrogradarea Ştiinţei în eşalonul secund, fapt care a condus la ideea că gorjenii, o dată cu preluarea „ştafetei“, au dobândit şi titulatura de echipă-fanion a Olteniei. Acest lucru a provocat, bineînţeles, tensiuni între cele două tabere, atât la nivelul suporterilor, cât şi al conducerilor.
Fără nici un dubiu, fanii gorjeni, deşi au crescut în spiritul alb-albastru, dovadă fiind primirile călduroase de care a avut parte Universitatea atunci când a fost nevoită să evolueze în Târgu Jiu sau a susţinut partide amicale în oraşul lui Constantin Brâncuşi, i-au pus pe juveţi într-un con de „umbră“. Profitând de absenţa Ştiinţei din primul eşalon, gazdele meciului de mâine au început să susţină din ce în ce mai tare că Universitatea este de domeniul trecutului şi doar Pandurii reprezintă Oltenia. La rândul lor, ultraşii craioveni nu au acceptat nici un moment ideea că echipa lor este trecută peste noapte în „rezervă“ şi au arătat mândri palmaresul Ştiinţei celor care contestau valoarea acestei grupări de legendă.

Finanţatorii au alimentat disputele

În timp ce suporterii celor două grupări din Oltenia se războiau verbal, Adrian Mititelu intrase în conflict direct cu oficialii gorjeni, motivul fiind Dorel Stoica, acesta pregătindu-se cu Pandurii, deşi făcea parte din lotul Caracalului, care trebuia să ajungă la Craiova. Într-un final, Dorel Stoica a ajuns în Bănie, dar asta după ce Mititelu şi Marin Condescu şi-au „aruncat“ destule vorbe grele, de situaţie fiind afectat şi Emil Săndoi, antrenorul de atunci al gorjenilor fiind prins la mijloc.
Ştiinţa şi-a reluat rapid locul în fotbalul românesc, dar concepţia gorjenilor asupra titulaturii de echipă-fanion a Olteniei nu s-a schimbat, bazându-se pe poziţia din clasament a Pandurilor şi pe degringolada din tabăra alb-albastră. În momentul în care cele două grupări olteneşti s-au aflat faţă în faţă, acel 2-2 înregistrat în meciul tur disputat la Caracal nu a făcut altceva decât să alimenteze spiritele şi să amâne verdictul problemei pentru meciul retur.

Orgoliile sunt şi mai mari

O dată cu trecerea timpului, tensiunile dintre cele două tabere nu s-au stins, sentimentul de ură mocnind şi în prezent în cele două tabere, unii preferând să vorbească pe teren, alţii în afara acestuia. „Cei patru jucători suspendaţi la Timişoara, Guso, Chibulcutean, Rus şi Dragomir, vor reveni în confruntarea cu Universitatea. Facem eforturi să-i recuperăm şi pe cei accidentaţi, Vasilache şi Iordache. Va fi un meci frumos, pentru că joacă echipele-fanion ale Olteniei. Am crescut şi m-am consacrat la Craiova, dar acum apăr culorile Pandurilor şi voi face tot posibilul să înving“, a declarat antrenorul gorjenilor, Eugen Neagoe, care nu a uitat că a fost demis de Adrian Mititelu, în urmă cu un an, de la „satelitul“ Ştiinţei. „Craiova să nu creadă că vine în vacanţă. Se va juca pe viaţă şi pe moarte“, a punctat Marin Condescu.
La rândul lor, juveţii îşi arată „colţii“, oficialii Ştiinţei luând poziţie de atac imediat după meciul cu FC Naţional. „Sper să abordăm meciul de la Târgu Jiu aşa cum se cuvine şi să câştigăm“, a replicat Florin Cioroianu. „Nu vom face niciodată pace cu Pandurii. Vom fi în război pe viaţă!“, a completat Adrian Mititelu.
Aşadar, mâine nu va fi loc de „bună ziua“ între oficialii, jucătorii şi suporterii celor două tabere şi la fel de sigur este faptul că meciul va fi foarte disputat şi învingătoare va fi echipa mai valoroasă şi care va munci mai mult.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

16 COMENTARII