6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportUniversitatea s-a liniştit

Universitatea s-a liniştit

Victoria obţinută de juveţi în faţa „bancarilor“, coroborată cu rezultatul înregistrat în partida de la Arad, a adus liniştea în Bănie şi a închis lupta pentru evitarea retrogradării, Ceahlăul fiind cea de-a patra echipă care va coborî în Liga a II-a.

Obţinând toate cele trei puncte în meciul de la Piatra Neamţ, Universitatea a rezolvat în proporţie de 80 la sută evitarea retrogradării, iar meciul cu FC Naţional, grupare fără nici o speranţă de a se salva, se anunţa destul de uşor, izbăvitor pentru Ştiinţa în privinţa rămânerii în Liga I. Cei şase mii de spectatori care au venit pe „Ion Oblemenco“ sâmbătă seară au mizat pe o victorie lejeră şi frumoasă a favoriţilor, care, coroborată cu un rezultat bun obţinut de UTA în faţa Ceahlăului, să-i scape de toate temerile. Gând la gând cu bucurie, Ştiinţa şi-a trecut în cont trei puncte mari, graţie lui Rose ('39), nemţenii au pierdut la Arad şi şi-au semnat condamnarea, dar spectacolul de pe fostul „Central“ a lăsat de dorit, fiind sacrificat pentru îndeplinirea obiectivului.

„S-a vrut victoria,  nu spectacolul“

Antrenorul interimar al Ştiinţei, Florin Cioroianu, s-a declarat mulţumit de rezultatul obţinut în faţa „bancarilor“ şi a explicat care a fost obiectivul pentru această întâlnire şi ce i-a împiedicat pe juveţi să joace pentru spectacol. „Curcanul“ s-a bucurat imens că Universitatea a reuşit să evadeze din zona „nisipurilor mişcătoare“ şi s-a arătat optimist în privinţa partidelor viitoare, fiind convins că alb-albaştrii, nefiind stresaţi de situaţia din clasament, vor juca şi pentru public.
„Ne trebuiau aceste trei puncte ca aerul, mi-a fost mai frică de acest meci decât de cel cu Ceahlăul. Cei de la Naţional erau relaxaţi, fară presiune, doar pentru
a-şi îndeplini baremul. Noi veneam acasă după un joc slab cu Urziceni, ne apăsa şi presiunea publicului. Niciodată nu mi-a fost aşa de frică! Eu cred că a fost cel mai bun joc al Naţionalului în acest campionat. Băieţii n-au mai avut aceeaşi prospeţime ca la Piatra Neamţ, n-au mai avut aceeaşi încredere, dar sper ca, după acest meci, să-şi revină şi altfel să decurgă jocul mai departe. Tot timpul s-a aşteptat la Craiova să se câştige la o diferenţă mare, astăzi (sâmbătă – n.r.) nu s-a putut mai mult, pentru că s-a vrut victoria, nu spectacolul“, a spus tehnicianul Ştiinţei. „Sper ca aceste două succese să le ridice moralul băieţilor şi să abordăm meciul de la Târgu Jiu aşa cum se cuvine. Mergem şi acolo să câştigăm“, a completat Florin Cioroianu, în al cărui „mandat“ Universitatea a izbutit două victorii consecutive.

„Am avut emoţii până în ultimele secunde“

Nici patronul Ştiinţei, Adrian Mititelu, nu s-a arătat entuziasmat de modul în care au evoluat juveţii împotriva celor de la FC Naţional, afirmând că a avut emoţii pe toată durata întâlnirii. Mititelu a spus însă că rezultatul final l-a mulţumit, pentru că echipa sa a scăpat de retrogradare, şi că, de acum încolo, Universitatea va practica un fotbal de calitate pentru că a scăpat de presiune. Finanţatorul Ştiinţei, care nu concepe să nu câştige derbiul Olteniei cu Pandurii, dispută care va avea loc vineri, de la ora 18.00, pe stadionul „Municipal“ din Târgu Jiu (Telesport), şi-a terminat pledoaria, spunând că antrenorii viitori vor avea parte de un tratament cu totul diferit decât precedenţii tehnicieni.
„Am îndeplinit ceea ce ne-am propus, adică să câştigăm. Jucătorii nu evoluează la fel ca în deplasare, pentru că au asupra lor o presiune foarte mare. S-a demonstrat că nici un meci nu seamănă cu altul şi FC Naţional poate pune probleme, chiar dacă este o echipă ca şi retrogradată. Ei şi-au dorit foarte mult să nu piardă şi am avut emoţii până în ultimele secunde. Acum însă sunt convins că am scăpat de presiune şi vom juca la adevărata noastră valoare. Era nevoie de aceste puncte pentru a risipi norii şi a putea să pregătim liniştiţi meciul cu Pandurii, unul pe care vrem să-l câştigăm. Cât despre antrenori, ei vor fi de acum întotdeauna sub presiune la Craiova şi doar rezultatele îi vor ţine în funcţie“, a spus Mititelu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII