11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportJuveţii au convins la naţională

Juveţii au convins la naţională

Din dorinţa de a se convinge de valoarea unor jucători care au „sclipit“ în Liga I, dar nu au fost convocaţi, Victor Piţurcă a organizat ieri, la Centrul Naţional Academia de Fotbal Mogoşoaia, un trial, opunând selecţionata LPF şi echipa naţională de tineret, condusă de Emil Săndoi. Partida, la care au asistat aproximativ cinci sute de spectatori, s-a disputat în două reprize a câte 40 de minute. Printre titularii lui Victor Piţurcă s-au numărat şi patru componenţi ai Universităţii Craiova, Mircea Bornescu, Mădălin Ciucă, Dorel Stoica şi Mihai Dina, aceştia ridicându-se la nivelul aşteptărilor. Mai mult, cu excepţia lui „Jose“, care a fost înlocuit la pauză cu Stăncioiu, cei trei alb-albaştri au fost integralişti în partida câştigată cu 1-0, gol semnat de Vali Badea în minutul 40, în faţa reprezentativei de tineret. „Doi fotbalişti din echipa lui Piţurcă mi-au plăcut azi (ieri – n.r.). În mod sigur, jucătorul de la Universitatea Craiova, Dorel Stoica, şi cel al Gloriei Bistriţa, Gabriel Mureşan, sunt fotbalişti de echipa naţională“, a spus preşedintele LPF, Dumitru Dragomir.

„Piţi“ are probleme în defensivă

La finalul partidei de la Mogoşoaia, Victor Piţurcă a afirmat că această acţiune a avut succesul scontat şi că vor mai exista în viitor astfel de partide. Cu toate acestea, selecţionerul României s-a arătat îngrijorat de problemele din defensivă cu care se confruntă în perspectiva dublei cu Slovenia.
„A fost o idee bună să organizăm acest meci. Am fost atent la toţi jucătorii, nu numai la cei pe care îi pregătesc eu. Urmează să trag concluziile, iar pe viitor vor mai urma astfel de meciuri amicale. Pentru dubla cu Slovenia mă îngrijorează problemele din defensivă. Ghionea şi Rădoi sunt accidentaţi, iar Goian este suspendat. Ne rugăm să nu se accidenteze şi alţi fotbalişti“, a concluzionat Victor Piţurcă.
Selecţionerul primei reprezentative a României a trimis în teren următoarea echipă: Bornescu ('46, Stăncioiu) – Panin, Ciucă, D. Stoica, Semeghin ('46, Rusu) – Dina, Prepeliţă ('46, Herea), Mureşan, Surdu – V. Badea ('46, Szekely), B. Stancu ('46, Jula). De cealaltă parte, antrenorul selecţionatei de tineret, Emil Săndoi, a folosit următorii jucători: Pantilimon ('52, Tătăruşanu) – Scarlatache ('58, Scutaru), Ninu, Mardare, Sârghi ('58, Filip) – Deac, Ropotan, C. Tănase ('46, Păcuraru), Predescu ('58, Simion), Ochiroşii ('46, Torje) – L. Ganea ('50, Neagu).
La acest trial au asistat mulţi oameni de fotbal, începând cu Mircea Sandu şi continuând cu Dumitru Dragomir, Ionuţ Lupescu, Adalbert Kassai, Vasile Şiman, Viorel Păunescu, Paul Cazan, Marius Stan, Cosmin Olăroiu, Gabi Popescu, Ovidiu Stîngă, Florin Halagian, Dan Petrescu, Gigi Becali, Gigi Neţoiu, Victor Becali şi Florin Răducioiu. (A.V.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS