10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Misiune uşoară

După victoria de la Piatra Neamţ, alb-albaştrilor nu le rămâne decât să învingă „bancarii“ şi să scape de grija retrogradării.

După 11 meciuri fără victorie, Universitatea a izbutit să iasă din pasa proastă în cel mai indicat moment, cele trei puncte câştigate pe terenul Ceahlăului, principala „aspirantă“ la poziţia a  15-a din clasament, conferindu-le juveţilor liniştea cu mult înainte de actul final. Teoretic, juveţii nu mai au de ce să-şi facă griji, pentru că programul îi avantajază, ultimele şase meciuri neopunându-le adversari de calibru, spre deosebire de contracandidatele la retrogradare. Practic, nici un meci nu este câştigat dinainte şi trebuie să lupte pentru a-şi trece în cont punctele izbăvitoare, altfel riscă să se încurce în calcule dacă se lasă pe o ureche.
Primul test de după isprava de la Piatra Neamţ opune Ştiinţei o echipă aflată în degringoladă, FC Naţional pledând în victimă sigură în meciul de astăzi. Retrogradată cu mult înainte de acest duel cu juveţii, gruparea din „Parcul cu platani“ vine în Bănie în excursie, singurul gând al „bancarilor“ fiind acela de a nu lua multe goluri.

Cioroianu se consultă cu Cîrţu

Nimic nu pare să-i mai sperie pe olteni, care, după cele trei puncte obţinute cu Ceahlăul, se simt aproape liberi şi nu vor decât să recâştige încrederea suporterilor, pe care i-au dezamăgit în momentul în care visau cel mai frumos. Pe de altă parte, dorinţa elevilor lui Florin Cioroianu de a cunoaşte cel de-al doilea succes consecutiv este alimentată şi de faptul că aceste trei puncte puse în jocul de astăzi le pot certifica rămânerea în Liga I, mai ales că nemţenii îşi pot semna condamnarea în partida de la Arad. Alt atu al Ştiinţei este faptul că lotul alb-albastru este complet, cu excepţia lui Valerian Gîrlă, care este suspendat, iar tehnicianul craiovean poate alinia cea mai bună formulă de joc. Acesta a anunţat că va apela la fostul antrenor al bucureştenilor pentru a pregăti meciul. „Am văzut două casete cu Naţionalul, probabil o să vorbesc şi cu Sorin Cîrţu, pentru că este un suporter adevărat al Universităţii şi este cu sufletul alături de această echipă“, a dezvăluit Cioroianu.

Juveţii au făcut legea cu Naţionalul în Bănie

Pe lângă diferenţa de valoare din acest sezon, Universitatea se poate lăuda în faţa „bancarilor“ şi cu istoricul disputelor, palmaresul general fiind următorul: 43 de meciuri, 21 de victorii Ştiinţa, şase egaluri, 16 înfrângeri, golaveraj 73-55. Dacă FC Naţional a mai mişcat ceva în meciurile de pe propriul teren, în deplasările din Bănie nu a „suflat“ în faţa Ştiinţei, oltenii trecându-şi în cont, din cele 21 de dispute, 17 victorii şi două egaluri. Alb-albaştrii au cedat doar de două ori în faţa bucureştenilor, conducând însă detaşat la capitolul golaveraj, 44-12. Prima ispravă a bancarilor datează din 3 octombrie 1998, Universitatea – FC Naţional 0-2 (Liţă 20, Gigel Coman 34), cele două reuşite venind după gafele portatului Tibi Lung, fiul lui Silviu Lung, antrenor interimar în acea perioadă. La finalul acelui meci, suporterii din Bănie i-au cerut demisia preşedintelui Alexandru Boc. Din echipele care au evoluat atunci, doar Cristian Munteanu se mai află în lotul lui FC Naţional. Cel de-al doilea succes, şi ultimul, totodată, al „bancarilor“ pe arena „Ion Oblemenco“ s-a consemnat pe 6 octombrie 2002, Caramarin ('58) şi Sabin Ilie ('80) semnând golurile bucureştenilor şi cea      de-a treia înfrângere consecutivă a Craiovei în Divizia A.
Diferenţa de valoare dintre Universitatea şi FC Naţional este redată şi de scorul înregistrat în meciul tur al acestui sezon, juveţii impunându-se în Cotroceni cu scorul de 2-1, graţie reuşitelor lui Bird ('29) şi Dina ('35), gazdele reducând din diferenţă prin Cursaru ('53), jucător care în această săptămână şi-a părăsit echipa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS