13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCalificare cu scântei

Calificare cu scântei

Echipa de fotbal a Ministerului de Interne din România s-a calificat în finala Campionatului Balcanic, după ce a câştigat ieri meciul decisiv cu Bulgaria, scor 3-0 (0-0), partidă desfăşurată pe terenul de la Şcoala de Fotbal „Gică Popescu“ din Craiova. În finala care va avea loc pe 8 iunie la Sofia (Bulgaria), România va întâlni Cipru şi va încerca să câştige pentru a treia oară Campionatul Balcanic.
Partida de ieri nu a fost de un nivel tehnic prea ridicat. Bulgarii se puteau califica în finală în urma unui rezultat de egalitate, aşa că nu aveau nici un interes să se avânte în atac, iar românii nu şi-au creat nici o ocazie periculoasă în prima parte. În repriza secundă s-au marcat toate cele trei goluri, autorul moral fiind craioveanul Alin Chiliman, de la AS Prometeu, care a intrat în teren în minutul 44.
La primul gol al poliţiştilor români, din minutul 60, Chiliman a scos penaltiul, transformat de Georgescu, la golul al doilea i-a pasat decisiv colegului de la echipa de club, Nelu Luţă, care a marcat, în minutul 88. În ultimul minut de joc, „tricolorii“ au mai punctat o dată, prin L. Pop, faza pornind tot de la mijlocaşului liderului din Liga a IV-a doljeană. „Atât am putut să fac şi eu astăzi“, a glumit la finalul meciului Chiliman, jucător care, pe lângă faptul că este pompier, mai joacă şi la divizionara A de futsal Energoconstrucţia, şi la selecţionata de amatori a Olteniei.
„Uneori şi antrenorii sunt neinspiraţi când fac primul «11». Recunosc că şi eu am greşit că nu l-am titularizat pe Chiliman. Însă, bine că ne-am calificat, chiar dacă mă mulţumeşte doar rezultatul, nu şi jocul. Ne-am întâlnit acum o lună şi se vede că nu este omogenitate, vom mai avea de muncă până la meciul cu Cipru, pe care vrem să îl câştigăm“, a spus antrenorul României, colonelul Sorin Istrate. Acesta a trimis în teren următorii jucători: Moldovan – Fugaru, Băbaş, Gădălean, Pârvulescu – Câmpean ('65, Cerchereanu), Culeafă, Georgescu, Donoată (44, Chiliman) – N. Luţă, Chiva (40, L. Pop). Lotul a cuprins opt jucători olteni:  Chiliman, N. Luţă, A. Luţă şi Claudiu Sandu (angajaţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi jucători la AS Prometeu), Chiva (Dunărea Calafat), Băbaş, Gădăleanu şi Donoată (toţi trei de la Building Vânju Mare, angajaţi în structuri ale MI).

Poliţiştii bulgari au lovit cu pumnii şi cu picioarele

Supăraţi că au ratat  finala, care se dispută chiar la ei acasă, poliţiştii bulgari au sărit să-i bată pe jucătorii români la finalul meciului. S-au împărţit pumni, picioare. Vecinii de la sud de Dunăre le-au rupt tricourile multor jucători români,      i-au scuipat pe arbitri şi au ameninţat că românii vor avea viaţă grea în finala de la Sofia. După o încăierare generală de câteva minute, până la urmă s-au mai liniştit spiritele, organizatorii făcând eforturi mari să-i scoată pe bulgari de pe teren. Toată bătaia s-a petrecut sub privirile şefilor din Ministerul de Interne veniţi la Craiova să vadă meciul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS