17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSuporterii, în război cu Mititelu

Suporterii, în război cu Mititelu

Pentru prima dată în istoria clubului Universitatea, conducerea clubului alb-albastru a luat decizia de a nu elibera mai mult de 200 de bilete la Peluza Sud „Cristi Neamţu“, dar fără să anunţe suporterii. Mai mult, în baza unei solicitări a oficialilor olteni, Jandarmeria le-a interzis accesul pe stadion lui Irinel Coandă, Gabriel Tîrcă, Ovidiu Totoran şi Bogdan Pătrună, suporteri consideraţi de conducere drept persoane cu un comportament agresiv la astfel de manifestaţii. Iritaţi de faptul că li s-a îngrădit dreptul de a sta în peluză, cei care nu au apucat tichete la tabelă şi-au cumpărat bilete la tribuna a doua şi au încercat, la începutul meciului, să forţeze pătrunderea în sectorul în care se simt ca „acasă“, dar s-au lovit de oamenii legii. Imediat au început scandările la adresa lui Adrian Mititelu, moment în care jandarmii au intervenit la sugestia lui Silvian Cristescu şi cu aprobarea observatorului federal, Mihalache Dumitru, şi au evacuat contestatarii patronului craiovean în minutul 13 al partidei cu Unirea Urziceni. O parte dintre aceştia au fost reţinuţi de jandarmi, pentru că „s-au dedat la acte de huliganism pe străzile municipiului Craiova. În acest moment jandarmii au intervenit şi au depistat 39 de suporteri, care au fost conduşi la sediul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova, unde au fost legitimaţi, fotografiaţi, amprentaţi şi sancţionaţi contravenţional conform Legii nr. 61/1991, republicată. Au fost aplicate zece avertismente scrise şi 29 de amenzi contravenţionale în valoare totală de 7.900 de lei“, se precizează în comunicatul emis ieri de Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova.

„Blue Lions“ a luat atitudine

Supăraţi din cauza evenimentelor petrecute la partida cu Unirea Urziceni, suporterii olteni au „invadat“ site-urile facţiunilor din care fac parte, din majoritatea postărilor rezultând că Adrian Mititelu a premeditat închiderea Peluzei Sud de teamă că o să fie contestat.
Mai mult, brigada „Blue Lions“ învinovăţeşte conducerea alb-albastră de faptul că a sugerat forţelor de ordine persoanele pe care să le ia în colimator la secţie, multe dintre acestea neluând parte la actele de huliganism din afara stadionului. „La meciul cu Unirea Urziceni, Mititelu, de frică să nu mai fie contestat de suporteri, a pus la vânzare doar 200 de bilete la Peluza Sud, după ce în săptămâna precedentă meciului făcea apel în ziarul lui la suporteri să fie aproape de echipă. Jandarmii au interzis accesul pe stadion la patru dintre liderii suporterilor, spunând că au acest ordin de la conducerea clubului. Suficient ca lucrurile să degenereze şi să înceapă scandalul. La un meci cu asemenea miză, în loc să aibă ca sprijin galeria, conducerea clubului a considerat că este mai bine fără ea. Au rămas şase mii de spectatori care, în tot timpul meciului nu s-au auzit mai mult de zece minute, restul fiind numai huiduieli. Suporterii care au fost evacuaţi din peluză, mulţi dintre ei minori, au fost luaţi de pe stradă de jandarmi, urcaţi în dube şi duşi în curtea jandarmeriei, unde au fost legitimaţi şi fotografiaţi. În «EPOCA MITITELU», să mergi prin centrul Craiovei, având însemnele clubului, este un risc enorm, pierzi şi banii de pe biletul de meci, ajungi în curtea jandarmeriei şi mai aştepţi şi o amendă acasă. Închipuiţi-vă ce s-ar fi întâmplat dacă băteam Unirea Urziceni: apărea Mititelu şi spunea că nu mai are nevoie de suporterii din Peluza Sud. Nouă, suporterilor adevăraţi, nu ne este indiferent ce se întâmplă la CLUBUL NOSTRU. NU VOM RENUNŢA LA CRAIOVA NOASTRĂ INDIFERENT DE ABUZURILE LA CARE SUNTEM SUPUŞI DE ACEST AŞA-ZIS INVESTITOR“, au punctat într-un comunicat membrii facţiunii „Blue Lions“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

15 COMENTARII