14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportCoridă la Pamplona

Coridă la Pamplona

Pe lângă meciurile din Liga Campionilor, săptămâna care începe mâine oferă iubitorilor sportului rege şi două confruntări din penultimul act al „surorii“ mai mici, Cupa UEFA. FC Sevilla, cea care a lăsat-o pe Steaua Bucureşti în faţa televizoarelor în acest sezon, mai are de trecut un singur obstacol pentru a ajunge pentru a doua oară consecutiv în finala competiţiei, Osasuna. Evident, este o premieră faptul că cele două formaţii se întâlnesc într-o competiţie europeană, mai ales că formaţia din Pamplona nu este o prezenţă obişnuită în dueluri sub egida UEFA. FC Sevilla porneşte cu prima şansă înaintea acestei duble manşe cu Osasuna. În Primera Division, cele două echipe s-au înfruntat în total de 56 de ori, iar Sevilla conduce la capitolul victorii cu 22-20. De 14 ori s-a consemnat un rezultat de egalitate. În acest sezon, semifinalistele din Cupa UEFA au jucat şi cele două meciuri directe din Primera. Pe 5 noiembrie, la Sevilla, s-au impus gazdele cu 2-0, prin golurile marcate de  Frederic Kanoute şi Adriano, iar în retur, programat în aprilie, partida s-a încheiat fără goluri. Sevilla a mai avut de trei ori adversare din Spania în cupele europene.
Ultima astfel de confruntare a fost finala Supercupei Europei, jucată anul trecut cu FC Barcelona, pe care elevii lui Juande Ramos şi-au adjudecat-o într-o manieră categorică, scor 3-0, chiar în faţa deţinătoarei trofeului Ligii Campionilor. Au înscris atunci Renato, Kanoute şi Enzo Maresca.

Osasuna, greu de bătut pe „Reyno de Navarra“

În acest sezon, Osasuna nu a pierdut niciodată pe teren propriu în Cupe UEFA, în cele şapte meciuri disputate pe arena „Reyno de Navarra“, iar formaţia din Pamplona şi-a început parcursul european încă din turul al treilea preliminar al Ligii Campionilor, fază în care a pierdut duelul cu Hamburg SV. Ultima înfrângere a Osasunei, suferită în faţa propriilor fani într-o competiţie europeană, datează din anul 1991, când Ajax s-a impus cu 1-0.
Ce-i drept, Osasuna nu şi-a trecut în cont de atunci prea multe participări în competiţiile de pe Bătrânul Continent. Dacă Osasuna nu a pierdut în acest sezon pe teren propriu, FC Sevilla nu a părăsit niciodată un teren străin cu capul plecat, ultima înfrângere a elevilor lui Ramos fiind consemnată pe teren propriu, 1-2 cu AZ Alkmaar în faza grupelor. A fost prima înfrângere după 27 de partide jucate pe „Ramon Sanchez-Pizjuan“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS