3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportÎmpreună pentru onoare şi respect

Împreună pentru onoare şi respect

Suporterii fac apeluri peste apeluri ca lumea să vină la stadion, să-şi încurajeze favoriţii pentru a câştiga acest duel cu elevii lui Dan Petrescu, de care depinde în mare măsură rămânerea în linia întâi.

Au fost şi „ploi“, a bătut şi „vântul“, dar „corabia“ nu a fost abandonată nici în cele mai negre momente de minunatul public alb-albastru, demonstrând prin acest fapt că Oltenia este unică, iar locuitorii săi diferiţi. Mentalitatea de învingători a fost dovedită de nenumărate ori prin ataşamentul faţă de culorile devenite celebre, graţie unor oameni cu suflet mare, gen Ion Oblemenco, Petre Deselnicu, Zoli Crişan etc, oameni care şi-au „educat“ publicul să nu cunoască sensul cuvântului laşitate sau abandon. Suporterii nu şi-au pierdut speranţa că unicul lor crez, Universitatea, va răzbi în cele din urmă, motiv pentru care au fost întotdeauna prezenţi în tribune, aşteptând să răsară şi „soarele“, bucurându-se totodată de „curcubeul“ care prevesteşte vremurile bune. Sunt simple metafore, dar dragostea acestor partizani olteni, mereu aflaţi în lupta cu marile puteri ale fotbalului românesc şi ale sistemului, a reieşit din fapte demne de rememorat.

Un nou moment de cumpănă, întotdeauna optimişti

Din păcate, această regiune care se hrăneşte şi respiră fotbal este pusă din nou la încercare, pentru că tinereţea şi lipsa omogenităţii lotului de jucători care reprezintă Craiova de astăzi au fost factorii care au jucat unele feste. Deşi i-a dojenit după rezultatele nemulţumitoare din acest retur de campionat, exigentul public craiovean nu a renunţat la Ştiinţa, ci a luat atitudine în privinţa direcţiei greşite pe care a apucat-o gruparea alb-albastră. Şi-a permis să taxeze prezentul,  pentru că indiferenţa nu îl caracterizează. Cu toate acestea, suporterii nu au bătut în retragere, aşa cum se întâmplă la alte echipe, ci fac apeluri peste apeluri, pentru a-şi ajuta favoriţii să treacă, şi de această dată, peste necaz.
Drept dovadă că speranţa moare ultima stă sondajul lansat înaintea fiecărui meci al Ştiinţei, în care suporterii îşi spun părerea despre deznodământul următorului meci al favoriţilor şi răspunsul este cel scontat: trei puncte în contul Universităţii. Ca de fiecare dată, chestionarul este plin de optimism, 61 la sută din „electorat“ mizând pe victoria Ştiinţei în confruntarea cu Unirea Urziceni, restul procentelor distribuindu-se în felul următor: zece la sută în dreptul remizei şi 29 la sută pentru înfrângere.

Blue Lions: „O Craiovă unită împotriva Urziceniului !“

Conştienţi de faptul că partida de mâine, cu Unirea Urziceni, joacă un rol important în economia campionatului şi, poate, în istoria Ştiinţei, fanii olteni încearcă să ajute din nou echipa. Este cazul celei mai vechi facţiuni din Peluza Sud, „Blue Lions“, care îndeamnă publicul să uite de toate neplăcerile şi să vină la stadion, pentru a-i ajuta pe elevii lui Fane Stoica să poată spulbera gândurile retrogradării.
„Ne aşteaptă un meci foarte important, ne jucăm existenţa în prima ligă. Ce ne dorim? Să lăsăm de o parte toate rivalităţile, ambiţiile şi ura şi să sprijinim mai mult ca niciodata ECHIPA NOASTRĂ! Vrem să vină, toţi suporterii la stadion cel puţin ca la meciul cu CFR Cluj. Atunci am demonstrat că numai la CRAIOVA pot veni peste 20.000 de fanatici la o echipă clasată în apropierea retrogradării. Aşteptăm foarte mult de la jucătorii noştri, care în ultimul timp ne-au întristat şi NE-AU RĂMAS DATORI. Răbdarea noastră este pe sfârşite. Nimeni nu-şi poate permite să-şi bată joc de istoria şi tradiţia CRAIOVEI! Conducătorii şi jucătorii vin şi pleacă, doar noi, suporterii, rămânem cu bucuriile şi tristeţile CLUBULUI NOSTRU ŞI NUMAI AL NOSTRU. Unii nu vor înţelege, poate, niciodată ce înseamnă tradiţia, istoria şi onoarea UNIVERSITĂŢII CRAIOVA… Să venim în număr cât mai mare la stadion, să sprijinim ECHIPA NOASTRĂ!“, acesta este mesajul celor de la „Blue Lions“ pentru toţi susţinătorii Ştiinţei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU