7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii suflă şi în iaurt

Pandurii suflă şi în iaurt

Bazându-se pe faptul că la meciul tur a fost mare tensiune pe stadionul „Parc“, din Caracal, târgujienii     şi-au luat o serie de măsuri pentru a evita posibilele incidente între suporterii celor două echipe.

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Gorj şi-a făcut temele din timp pentru meciul cu Universitatea, convocând, la şedinţa de duminică, reprezentanţii Pandurilor, pentru a-i determina pe aceştia să ajute la evitarea posibilelor incidente la meciul din etapa cu numărul 30. Motivul acestei discuţii a fost constituit de neplăcerile create de suporterii celor două echipe la meciul tur. Viorel Caragea, adjunctul şefului Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj, a propus ca intrarea la meci a suporterilor şi oficialilor craioveni să se facă din afara oraşului, pe şoseaua de centură şi apoi prin spatele stadionului „Municipal“, pentru a nu se întâlni cu fanii „pandurilor“.
„Ne gândim la acest meci ca la unul special, cu grad mare de risc, având în vedere incidentele de la meciul tur dintre cele două echipe, când unii suporteri au fost agresaţi. Ar fi imprudent       să-i lăsăm pe cei de la Craiova să intre în Târgu Jiu şi am gândit un sistem de a-i aduce la stadion fără a mai traversa oraşul. Stadionul ne oferă posibilitatea de a aduce suporterii oaspeţilor pe la intrările din spate, direct de pe şoseaua de centură. Astfel, am propus conducerii clubului şi Primăriei Târgu Jiu să amenajeze în spatele stadionului o cale de acces de la drumul care trece prin această zonă, pentru a putea avea linişte la jocul cu Universitatea Craiova, suporterii echipei craiovene şi oficialii putând fi preluaţi de noi de la intrările în judeţ şi aduşi direct la stadion“, a explicat Caragea.

Condescu dă craiovenilor 400 de bilete

La rândul său, preşedintele celor de la Pandurii Târgu Jiu, Marin Condescu, a afirmat că în tribunele stadionului „Municipal“ nu vor fi mai mult de patru sute de suporteri craioveni, deoarece clubul pe care îl conduce nu va pune mai multe bilete la dispoziţia fanilor Universităţii. Condescu nu exclude însă posibilitatea ca suporterii Ştiinţei să-şi procure tichetele direct de la vânzătorii volanţi.
„Craiovenii trebuie să îşi achiziţioneze bilete pentru acest joc deoarece clubul Universitatea nu a acceptat reciprocitatea. Noi le vom asigura 400 de bilete, doar atât cât pot intra la peluză, acolo unde stă de obicei galeria oaspeţilor. Este posibil să îşi achiziţioneze bilete şi altfel, direct de la vânzătorii noştri, dar numai dacă vor mai găsi, pentru că avem peste patru mii de abonaţi şi gratuităţi şi nu vor fi scoase foarte multe bilete la vânzare“, a spus Marin Condescu.

„Nu vor fi incidente“

Contactat telefonic, preşedintele Asociaţiei Suporterilor Olteni, Irinel Coandă, a afirmat că iniţiativa Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj este lăudabilă şi i-a asigurat pe gorjeni că fanii craioveni nu au motive să se confrunte cu cei din Târgu Jiu. „Charlie“ a spus că ultraşii Ştiinţei îşi vor achiziţiona cu siguranţă mai mult de patru sute de bilete, dar poliţia nu trebuie să-şi facă griji, pentru că toţi localnicii ţin cu Universitatea şi nu vor fi evenimente neplăcute.
„E bine că se gândesc să combată violenţa de pe stadion. Din punctul nostru de vedere, nu vor fi incidente. Bineînţeles că ne vom procura mai mult de patru sute de bilete, dar asta nu înseamnă că vom face scandal. De ce să ne batem cu gorjenii, când ei ţin toţi cu Universitatea? Cine e mai bun să câştige pe teren!“, a spus Irinel Coandă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS