16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportJaloane alb-albastre

Jaloane alb-albastre

 „Universitatea va pierde greu, adversarul trebuie să lupte mult ca să câştige“, afirma Ştefan Stoica nu demult. Vorbele tehnicianului nu s-au adeverit şi în meciul de ieri, de la Galaţi, acolo unde oţelarii nu au avut nici o emoţie în faţa Universităţii, care a fost deficitară la toate capitolele. Elevii lui „Mourinho“ au jucat fără „busolă“, iar acest lucru i-a costat foarte mult, tabela arătând un neverosimil 3-0 la pauză. În plus, juveţii au lăsat impresia că nu sunt capabili să pună în pericol poarta adversă. Dacă în prima parte nu au izbutit să-şi creeze nici o ocazie de poartă, la reluare, alb-albaştrii au izbutit să reducă din diferenţa usturătoare prin Njock (’54), însă s-au „stins“ la fel de repede, oţelarii neavând dubii asupra destinaţiei punctelor.

N-au jucat nimic în prima repriză

Nici nu a fluierat bine startul întâlnirii, că Augustus Constantin a trebuit să-şi noteze prima reuşită, gălăţenii marcând prin Szekely, care a dejucat pasul la ofsaid al apărării craiovene şi a şutat imparabil la colţul lung al porţii apărate de Bănică (‘2). Dominând terenul copios, oţelarii şi-au creat cu uşurinţă şi alte ocazii de gol, prima venind în minutul 24, când Semeghin a centrat foarte bine pentru Szekely, dar, din fericire, acesta a ratat ţinta. La doar două minute a fost rândul lui Kim să-i „sperie“ pe cei 50 de suporteri olteni prezenţi la faţa locului, dar desprinderea pe tabela de marcaj avea să se producă în minutul 27, când G. Paraschiv a reluat impecabil centrarea de pe partea dreaptă a lui Semeghin.
Debusolaţi, alb-albaştrii nu au reuşit să se mai concentreze şi prestaţia Ştiinţei a devenit lamentabilă, fapt speculat de gazde, care au mai ratat prin Szekely (’30), Emil Jula (’32) şi Daniel Stan (’41). Oţelul a mai reuşit însă să înscrie până la pauză, în minutul 44, Daniel Stan reluând precis în poarta nefericitului Bănică după o centrare a aceluiaşi Semeghin.

Dina şi golurile de aur

Nemaiavând ce să apere, Fane Stoica a introdus pe teren doi jucători ofensivi şi unul defensiv, schimbând tactica de joc a Universităţii. Acest lucru s-a văzut la doar câteva minute, când, după o incursiune bună a lui Baird, Njock a îndeplinit o simplă formalitate, reducând din diferenţă (’54).
Spre deosebire de Universitatea, Oţelul s-a trezit după primirea golului şi a restabilit liniştea pe teren, trecându-şi în cont multe acţiuni ofensive, însă nefinalizate cu gol de Semeghin (’59) şi de Daniel Stan (’61, ’62). Gazdele au trecut pe lângă 4-1 în minutul 72, când mingea a lovit de două ori bara porţii lui Banică, prima dată prin Szekely, la executarea loviturii libere, iar a doua oară prin Kim, care a reluat din apropiere.
La doar un minut, Oţelul şi-a mai trecut în cont o bară, prin acelaşi Szekely, cel mai periculos jucător al lui Petre Grigoraş. Galăţenii aveau să „închidă“ totuşi tabela la 4-1. În minutele de prelungiri, craioveanul Dina şi-a lăsat colegii „mască“, reluând spectaculos în propria poartă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

28 COMENTARII