22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Ion Oblemenco“ trebuie să corespundă normelor UEFA

„Ion Oblemenco“ trebuie să corespundă normelor UEFA

Cea mai importantă partidă a tricolorilor este cu naţionala batavilor, pe 13 octombrie, meci care ar putea fi jucat la Craiova dacă stadionul ar fi reabilitat în timp util.

În grupa G a preliminariilor pentru turneul final al CE 2008 din Austria şi Elveţia, lupta pentru primele două locuri pare a se da între naţionalele României (locul I în grupă) şi Olandei (locul II), deşi meciurile care au mai rămas pot aduce destule surprize şi răsturnări de situaţii. După ce Bulgaria ne-a smuls un punct, chiar la noi acasă, 2-2, elevii lui Stoicikov au remizat, la Sofia, 0-0, cu Albania! Asemenea rezultate mai pot să apară în grupa noastră. Cel mai important meci al primăverii a fost cel de la Rotterdam, Olanda – România 0-0, o partidă în care olandezii lui Van Basten au arătat suficienţă, iar tricolorii lui Piţurcă – eficienţă. Au mai rămas de disputat şapte meciuri, din care România are de jucat trei acasă şi patru în deplasare, cel mai important fiind cel cu Olanda, programat pe 13 octombrie. Celelalte două întâlniri de acasă ale tricolorilor sunt pe 6 iulie (cu Slovenia) şi 21 noiembrie (cu Albania). Deocamdată, FRF a stabilit stadionul pe care se va desfăşura primul meci de acasă, cel cu Slovenia, la Timişoara.

Piţurcă: „Sunt şanse ca meciul cu Olanda să se dispute la Craiova“

Ce şanse sunt ca meciul România – Olanda să se desfăşoare la Craiova? La această întrebare, într-un interviu acordat în exclusivitate Gazetei de Sud, selecţionerul Victor Piţurcă a spus: „Am luat în calcul şi această variantă. Decizia finală va fi luată însă cu două luni înainte de data desfăşurării partidei“. La rândul său, Florian Prunea, director relaţii internaţionale din cadrul FRF, a precizat: „Regulamentul spune că FRF trebuie să anunţe la UEFA cu 60 de zile înainte de data desfăşurării partidei oraşul şi stadionul desemnate. Deocamdată, nu s-a hotărât nimic în acest sens. Este şi Craiova o variantă posibilă, una dintre locaţii. Stadionul din Bănie, «Ion Oblemenco», ar trebui însă să corespundă cerinţelor minime cerute de UEFA, adică ar trebui modernizat. Asta e problema Craiovei. Oricum, după anunţarea locaţiei pentru această partidă, o comisie de la UEFA va veni în inspecţie şi numai după avizul ei se va lua decizia finală. Dacă stadionul din Craiova va ajunge să întrunească măcar condiţiile minime cerute de normele UEFA, atunci se poate vorbi de posibilitatea ca această partidă să se joace pe «Ion Oblemenco»“.
Viceprimarul Băniei, Gheorghe Nedelescu, a iniţiat un proiect de hotărâre privind alocarea din bugetul Consiliului Local Craiova a unei sume în vederea reabilitării stadionului „Ion Oblemenco“, astfel încât el să corespundă pentru desfăşurarea unui meci internaţional interţări.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII