12.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Alo, Ovidiu? Mai treci pe la noi!“

„Alo, Ovidiu? Mai treci pe la noi!“

Deşi susţinea cu tărie că nu renunţă la serviciile lui Fane Stoica şi că Ştiinţa va ajunge o echipă mare doar cu „Mourinho“ la cârmă, finanţatorul craiovean îl contactase deja pe „Olandez“.

Observând că jocul Universităţii se bazează doar pe distrugere şi pe contraatac, construcţia lăsând de dorit în partidele de pe teren propriu, în care juveţii trebuie să joace la victorie, Adrian Mititelu a strâmbat din nas şi s-a luat de Ştefan Stoica. Aproape după fiecare partidă din acest retur a avut ceva de comentat în urma evoluţiilor şterse, inclusiv la cea cu Dinamo, când a afirmat că nu a fost numai meritul lui „Mourinho“ pentru punctul scos în Groapă. La început, criticile      s-au făcut doar cu apropiaţii, apoi totul a fost public, finanţatorul Ştiinţei atacându-l serios pe „Fănică“ după disputele cu Gloria Bistriţa, Poli Iaşi şi înaintea duelului cu CFR Cluj.

În momentul în care GdS a scris că zilele lui „Mourinho“ au început să fie numărate, conducătorul Ştiinţei a sărit ca ars şi a negat vehement intenţia de a schimba staff-ul tehnic. Aşa a procedat şi cu Ovidiu Stîngă, când, la meciul tur cu Poli Iaşi, a spus că „Olandezul“ va „rămâne la Universitatea încă 25 de ani, cât voi sta şi eu la această echipă“, însă, la doar două etape mai târziu, după înfrângerea suferită pe „Ion Oblemenco“ în faţa Oţelului Galaţi (!), întregul staff tehnic a capitulat. Pe de o parte, Mititelu avea dreptate, pentru că nu ar vrea să-l pună pe liber pe Fane Stoica, ci să-l lase pe acesta să clacheze şi să se „ceară afară“, pentru a nu-i mai achita contractul în întregime. În tot acest timp, patronul Universităţii s-a tot gândit la posibilii înlocuitori ai lui Ştefan Stoica şi şi-a consultat agenda telefonică.

Stîngă fusese deja contactat

Deşi Mititelu a dezminţit zvonul conform căruia zilele lui „Mourinho“ la cârma echipei ar fi numărate, faptele par să-l contrazică pe finanţatorul clubului oltean.  Aflând că Ovidiu Stîngă s-a întors pe 1 aprilie din Olanda, Adrian Mititelu l-a pus pe vărul său, Sorin Joavină, să-l sune pe „Olandez“ şi să-l invite la o şuetă. „L-au sunat pe Ovidiu şi l-au invitat în oraş la o cafea. Prima dată l-a pus pe Joavină, apoi l-a sunat Mititelu. Au vorbit mult la telefon, însă Ovidiu avea multă treabă şi nu a venit la Craiova să se vadă cu ei“, a spus Constantin Stîngă, la pauza partidei cu CFR Cluj. „Abia acum se văzură, că veni şi Ovidiu la meci“, a completat tatăl fostului antrenor al Ştiinţei, convins că intenţia lui Adrian Mititelu a fost de a-l reînregimenta pe fiul său la Universitatea.

Cu toate că lui „nea Costică“ i-ar plăcea să-şi vadă fiul antrenând din nou Universitatea, acesta a afirmat că Ovidiu Stîngă i-a spus că nu-l mai interesează o nouă colaborare cu actuala conducere şi că relaţia sa cu Mititelu şi cu restul staff-ului alb-albastru va fi doar de amiciţie.
„Am vorbit mult cu Ovidiu pe această temă, dar mi-a spus că nu-l tentează să revină antrenor la Universitatea. Mi-a spus că relaţia lui cu Mititelu şi cu ceilalţi va fi doar de prietenie, nu de angajat la club. S-au întâmplat multe lucruri care l-au determinat să privească totul doar din exterior“, a punctat Constantin Stîngă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

30 COMENTARII