12 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăSportOltenii cu istoria, clujenii cu punctele

Oltenii cu istoria, clujenii cu punctele

Statistica meciurilor cu CFR Cluj este favorabila Stiintei, fapt care ii obliga pe elevii lui Fane Stoica sa-si ia revansa pentru meciul tur si sa pastreze traditia.


Devenita peste noapte o forta in fotbalul românesc, dupa prea multi ani de anonimat, CFR Cluj ocupa pozitia a doua in clasament, consolidata in etapa precedenta, dupa victoria impotriva Politehnicii Timisoara. Ardelenii sunt de apreciat pentru rapiditatea cu care au reusit sa formeze o echipa competitiva si pentru ca au izbutit sa joace finala Cupei Intertoto, iar acum ataca Liga Campionilor. In schimb, dupa un stagiu in Liga a II-a, Universitatea Craiova, al carei nume rezonant cere imperativ performanta, nu a izbutit sa-si recapete reputatia, fiind macinata de locul ocupat in clasament si de problemele zilnice. Deoarece parcursul celor doua combatante din trecut a fost diametral opus, Stiinta bucurându-se din plin de glorie prin Europa, iar CFR Cluj evoluând pe maidanele esaloanelor inferioare, se poate spune ca oltenii pornesc favoriti in confruntarea de vineri, care va fi arbitrat de bucuresteanul Alexandru Tudor.


Juvetii trebuie sa-si ia revansa


Pe lânga avantajul propriului teren si ajutorul minunatului public craiovean, alb-albastrii au in spate si un palmares care ii obliga sa-si treaca in cont cele trei puncte, bifând in acelasi timp si un plus la capitolul moral. De-a lungul timpului, Stiinta s-a „batut“ cu CFR Cluj doar de 17 ori, motivul fiind lesne de inteles, adjudecându-si victoria in cinci meciuri, in timp ce ardelenii a trebuit sa se multumeasca doar cu trei izbânzi si cu noua remize. Nici golaverajul nu este favorabil oaspetilor, alb-albastrii punctând de 26 de ori in poarta „ceferistilor“ clujeni si incasând doar 19 goluri.


In ultimele doua intâlniri, bucuria a fost impartita in mod egal. In toamna lui 2005, Universitatea a câstigat meciul de Cupa gratie lui Andrei Ionescu, a carui executie exceptionala a ridicat cei 15 mii de spectatori craioveni in picioare. Din pacate, nu acelasi lucru s-a intâmplat si la meciul tur al acestui sezon, când elevii lui Ovidiu Stinga au cedat cu un rusinos 5-1 in deplasarea din 20 septembrie 2006.


Ciuca si compania sunt obligati sa se revanseze in fata clujenilor, sa câstige cele trei puncte care sa-i indeparteze de zona fierbinte a clasamentului si sa se reabiliteze in fata suporterilor. Fanii olteni nu concep ca favoritii sa nu-si spele pacatele in Saptamâna Mare, mai ales ca au fost iertati si creditati de conducere, sanctiunile fiind sterse, si spera ca, o data cu revenirea pe „Ion Oblemenco“, Universitatea va opri seria insucceselor si va incepe un nou capitol prolific.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

11 COMENTARII