23.4 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCristi Corneanu, ghid pentru colegi

Cristi Corneanu, ghid pentru colegi

Selectionata României de baschet juniori II se afla de trei zile in Craiova, unde efectueaza un stagiu de pregatire in vederea participarii la Campionatul European, din luna iulie, din Macedonia. Antrenorii Zakarias Steff si Silviu Both au programat pentru cei 14 jucatori din lot doua antrenamente zilnice, in Sala Sporturilor, iar astazi, de la ora 17.00, tricolorii vor sustine un amical in compania echipei CS Universitatea Craiova.


Din lot face parte si craioveanul Cristi Corneanu, sportiv legitimat la BC ’97, convocat in premiera la lot. „Sotia antrenorului de la echipa de club mi-a zis sa fac cinste, pentru ca am fost chemat la lot, dar nu am crezut. Acum sunt aici si trag tare la antrenamente. Este mai greu pentru mine la inceput, dar incerc sa recuperez“, a spus Cristian, care face pe gazda pentru colegii sai de la lot. Antrenorul Silviu Both a spus despre Corneanu ca este un jucator care promite: „Are motricitate, aptitudini bune si vointa. Este dezavantajat ca nu are experienta, comparativ cu alti colegi care au inceput baschetul de la o vârsta mult mai frageda“.


Sâmbata, lotul national va pleca la Calafat pentru un nou amical cu formatia locala, iar dupa aceea vor trece Dunarea pentru doua amicale tari cu reprezentativa similara a Bulgariei. Meciurile se vor disputa in localitatea Montana duminica seara, in prima zi de Paste, si luni dimineata. „Anul trecut ne-a prins Pastele in cantonament, acum avem meci, dar baietii sunt obisnuiti si stiu ca nu ne permitem sa ne abatem de la programul normal“, a spus antrenorul principal Zakarias Steff. Atât cei doi tehnicieni, cât si jucatorii s-au aratat incântati de conditiile de pregatire de la Sala Sporturilor si de ospitalitatea craiovenilor, in special a lui Marius Toma, antrenorul baschetbalistilor de la CS Universitatea având grija ca tricolorii mici sa aiba parte de o sedere cât mai placuta in Banie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS