21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportStatul trebuie sa investeasca in copii

Statul trebuie sa investeasca in copii

Multipla campiona mondiala si europeana Gabriela Szabo, in prezent vicepresedinta FRA, a indurat frigul si a asistat la concursul de cros de la Târgu Jiu, fiind o atractie pentru doritorii de autografe sau fotografii. Nostalgica dupa perioada copilariei, Szabo si-a adus aminte cu placere de cursele de cros din tinerete si a remarcat câtiva copii talentati. „Vizionând acest minunat campionat de juniori II si III, pot sa va spun ca am vazut foarte multi copii la start, câtiva de perspectiva. Am alergat la foarte multe crosuri de copii si juniori si traiesc inca nostalgia acelor frumosi ani. Le doresc mult succes copiilor care au concurat aici, numai de ei depinde sa fie ambitiosi si sa-si doreasca sa faca performanta“, a afirmat Gabi Szabo.


Aceasta crede ca resuscitarea sportului care i-a adus glorie poate fi realizata numai prin sprijinul statului. „Traversam o perioada de tranzitie in sportul românesc, dati-ne putin timp sa pregatim tânara generatie si o sa vedeti ca vom avea rezultate. Performanta nu se face peste noapte, ne trebuie rabdare, foarte multi profesori si antrenori bine pregatiti si cu siguranta vom avea in viitorul apropiat satisfactii. Nu este usor sa te pregatesti la cluburi si sa ai rezultate, pentru ca domina saracia, nu sunt bani si imi doresc foarte tare ca statul sa investeasca in acesti minunati copii“, a incheiat Szabo.


Floroiu a remarcat prezenta redusa


Presedintele demisionar de la FRA aproape ca a trecut neobservat la Târgu Jiu, asa cum a fost si prezenta sa in fruntea atletismului românesc. Ilie Floroiu a remarcat organizarea foarte buna de la Târgu Jiu si, la fel ca Gabi Szabo, sustine ca numai o politica guvernamentala pentru sport poate scoate si atletismul din mizerie.


„Organizarea a fost foarte buna, l-am si felicitat pe Ion Bura, si nu numai pe el, ci tot Târgu Jiul, pentru ca si comunitatea locala s-a implicat. Ma asteptam sa fie mai multi concurenti, dar numarul participantilor nu depinde de organizatori. Acum, este greu de spus ca sportivii care s-au clasat pe podium vor fi peste cinci ani mari campioni. Pâna ajung la seniori mai este si viata a demonstrat ca au fost copii care au ajuns campioni mondiali la juniori I si nu au mai apucat senioratul. Ca sportul românesc sa ajunga acolo unde ii este locul, are nevoie de o restructurare si de o implicare a statului, mai bine zis, sa devina o politica de stat. Sportul a fost o politica de stat, dar a fost abandonat“, a declarat Floroiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS