16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMaratonisti de aur la Pandurii

Maratonisti de aur la Pandurii

Sportivii de la CS Pandurii Târgu Jiu au reusit sa obtina sapte medalii, patru de aur si trei de argint, la campionatele nationale de maraton pentru seniori si tineret. Participarea a fost neasteptat de redusa, doar 15 fete si 25 de baieti incumetându-se sa parcurga cei 42,195 kilometri ai celei mai lungi curse atletice, dintre care sapte au abandonat. Atletii gorjeni, toti legitimati la CS Pandurii si pregatiti de antrenorul emerit Ion Bura, si-au reconfirmat valoarea probata si anul trecut in cursa de la Sfântu Gheorghe. Fetele au obtinut aurul pe echipe, atât la senioare, cât si la tineret, iar baietii si-au aparat cu succes titlul pe echipe la tineret, iar la individual au ocupat primele doua locuri ale podiumului.


„Sportivii de la CS Pandurii au scos rezultate si recorduri personale bune. Dragotoiu a alergat sub trei ore, ceea ce miroase a performanta. Maratonul se alearga cu experienta, e o proba de anduranta, daca nu esti pregatit bine o dai in bara. Daca acesti copii merg asa in continuare pe la 26 de ani defilam“, a declarat, multumit de rezultate, antrenorul Ion Bura.


Dintre sportivii olteni, la maratonul de la Târgu Jiu au mai urcat pe podium Alina Istudora (CSM Craiova), care a obtinut medalia de aur la tineret, si Valentina Delion (Chimia Râmnicu Vâlcea), locul doi la senioare.


Rezultatele competitiei


Iata laureatii campionatului national de maraton: Seniori: 1. Hristea Petrea (CSM Onesti – 2h24’27”), 2. Marice Gaman (ACSS Feroviarul – 2h28’25”), 3. Ionut Enache (CSM Pitesti – 2h30’16”). Tineret (m): 1. Florin Popescu (Pandurii – 2h40’25”), 2. Marinel Filip (Pandurii – 2h46’31”), 3. Constantin Mineran (CSU Timisoara – 2h49’53”). Senioare: 1. Alina Gherasim (Dunarea Galati – 2h42’31”), 2. Valentina Delion (Chimia Râmnicu Vâlcea – 2h44’02”), 3. Maria Teodorascu (CSU Galati – 2h50’19”). Tineret (f): 1. Alina Istudora (CSM Craiova – 2h50’26”), 2. Georgiana Dragotoiu: (Pandurii – 2h57’17”), 3. Monica Barna (CS Aroma Blaj – 2h57’51”).


Clasamentul pe echipe: Senioare: 1. CS Pandurii; 2. Armatura Zalau; 3. CSM Craiova. Seniori: 1. Steaua Bucuresti; 2. CS Pandurii; 3. Armatura Zalau. Tineret (m): 1. CS Pandurii; 2. Armatura Zalau. Tineret (f): 1. CS Pandurii; 2. CSM Craiova.


Pentru organizarea de exceptie a concursului de maraton si a campionatului national de cros pentru juniori, clubul CS Pandurii a primit un fax de felicitare din partea Federatiei Române de Atletism, semnat de presedintele Ilie Floroiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS