8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportUltimul obiectiv: Liga Campionilor

Ultimul obiectiv: Liga Campionilor

Dupa ce au pierdut contactul cu liderele din Serie A, respectiv Bundesliga, AC Milan si Bayern München mai lupta pe un singur front in acest sezon, Champions League. Marti, cele doua echipe se vor afla fata in fata pe „San Siro“.


In prima mansa a sferturilor de finala ale Ligii Campionilor, Bayern München revine pe „San Siro“, acolo unde in luna septembrie a pus capat unei perioade de 18 ani fara victorie in Italia, invingând-o pe Inter. Având in vedere situatia din Serie A, respectiv Bundesliga, ambele echipe privesc cea mai importanta competitie europeana ca pe un mijloc de a salva un sezon mai degraba nereusit. Bayern ocupa ieri, inaintea derbiului cu lidera Schalke 04, locul al patrulea in clasament, la noua puncte distanta de adversara sa, in timp ce Milanul lui Silvio Berlusconi, ce-i drept, penalizat si cu opt puncte la inceputul campionatului, se situa pe pozitia a cincea, la 33 de puncte in spatele rivalei Inter, virtuala campioana.


Bavarezii vor merge in Italia fara capitanul lor, portarul Oliver Kahn, suspendat dupa ce a avut un comportament nepotrivit fata de medicul insarcinat sa efectueze controlul antidoping dupa partida cu Real Madrid, din optimi. Dupa ce, timp de doua saptamâni, germanii si-au manifestat nemultumirea fata de decizia UEFA de a-l suspenda pe goal-keeper, in cele din urma au refuzat sa mai faca si apel. In ceea ce priveste aceasta decizie, jurnalistii italieni si germani s-au si intrecut in speculatii, cea mai vehiculata idee fiind ca presedintele UEFA, Michel Platini, nu-i simpatizeaza pe bavarezi, deoarece in anii ’80, in perioada când evolua la Juventus, il avea mereu ca adversar pe Karl Heinz Rummenigge in cupele europene, administratorul delegat al gruparii din München. La suspendarea lui Kahn se adauga si cea a mijlocasului olandez Van Bommel, penalizat de UEFA pentru gestul adresat suporterilor madrileni pe „Santiago Bernabeu“ in prima mansa a optimilor. Asadar, Bayern nu se va putea baza pe doi jucatori importanti, fara insa ca vreunul dintre ei sa fi primit cartonas rosu in meciurile trecute.


Rummenigge cunoaste punctele slabe ale Milanului


Intr-un interviu acordat cotidianului Gazzetta dello Sport, Karl Heinz Rummenigge s-a declarat mai degraba sceptic in ceea ce priveste sansele lui Bayern München de a câstiga Liga Campionilor.


„Va fi foarte dificil. Sa nu uitam ca in semifinale, daca trecem de Milan, vom juca cu Manchester sau Roma. Nu trebuie sa ne entuziasmam, ci sa fim realisti“, a spus Rummenigge.


Administratorul delegat al gruparii de pe „Allianz Arena“ sustine ca a studiat bine adversara de marti si cunoaste atât punctele forte, cât si pe cele slabe ale italienilor: „Statistica nu este de partea noastra, dar Bayern a stiut mereu sa se impuna in meciurile decisive. Oricum, va fi un meci dificil pentru amândoua echipele. Când Milan este in forma este greu sa-i stai in cale. Dar in acest sezon nu prea a prins zile bune. Apararea lor se poate pune la punct daca revine Nesta. Dar au probleme in atac, de aceea l-au si adus pe Ronaldo. Trebuie sa fim atenti la Kaka. Brazilianul reprezinta, in opinia mea, cel mai mare pericol pentru noi. Poate decide meciul de unul singur“.


In opinia fostului international german, favorita la câstigarea trofeului este echipa engleza Chelsea Londra.


„In august am zis ca favorite sunt Real Madrid, Barcelona, Milan si Chelsea. Dupa ce au iesit echipele spaniole din competitie, o vad pe Chelsea favorita. Englezii se simt obligati sa câstige, dupa ce s-au investit atâtia bani acolo. Urmeaza Manchester United, care a redevenit o forta, si Milan. Italienii cred ca vor sa se revanseze dupa infrângerea din urma cu doi ani, de la Istanbul, pe care cred ca nu au uitat-o nici acum“, a opinat Rummenigge.


Bilantul lui Bayern München pe teritoriul Italiei nu este unul dintre cele mai bune: sapte infrângeri si trei victorii in zece meciuri disputate. Dar „San Siro“ reprezinta arena cu cele mai placute amintiri pentru bavarezi, pentru ca aici ei au câstigat ultima data Liga Campionilor, in 2001, Kahn si compania impunându-se atunci la penaltiuri in fata spaniolilor de la FC Valencia.


In schimb, statistica este de partea Milanului atunci când vine vorba despre intâlnirile cu adversari germani pe teren propriu, „rosso-neri“ trecându-si in cont 12 victorii din 15 partide disputate. Cele patru meciuri precedente pe „San Siro“ ale formatiei AC Milan cu Bayern München au adus tot atâtea succese.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS