24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportCormoranii viziteaza Olanda

Cormoranii viziteaza Olanda

Liverpool si PSV Eindhoven au reusit sa elimine finalistele de anul trecut, dar in sferturile de finala una dintre ele va trebui sa paraseasca aceasta competitie. „Philips Arena“ gazduieste primul episod din duelul „cormoranilor“ cu batavii.


Echipele care au eliminat din competitie finalistele din editia trecuta a Ligii Campionilor se vor afla fata in fata, marti seara, la Eindhoven. Liverpool si PSV porneau cu sansa a doua inaintea meciurilor din optimi, când au intâlnit pe FC Barcelona, respectiv Arsenal Londra, dar au demonstrat ca sunt doua formatii care pot invinge orice adversar. Elevii lui Ronald Koeman au aratat pâna acum ca formeaza o echipa solida si ca punctul lor forte este defensiva foarte bine organizata. In schimb, Liverpool are jucatori care au capacitatile fizice necesare sa mentina un ritm infernal timp de 90 de minute.


PSV, o data cu victoria de pe teren propriu in fata lui Arsenal (1-0), si-a mai imbunatatit bilantul impotriva echipelor engleze, si asa negativ. Olandezii nu câstigasera nici una din ultimele cinci confruntari cu englezii de pe teren propriu, fiind inclus aici si meciul cu Liverpool din toamna, din faza grupelor (Grupa C).


Ultimele amintiri ale lui Ronald Koeman, antrenorul celor de la PSV, legate de adversarele din Anglia sunt placute. El a contribuit anul trecut, când se afla la Benfica Lisabona, la eliminarea lui Manchester United, pentru ca apoi, cu elevii sai lusitani, sa o scoata din competitie chiar pe Liverpool, dupa o dubla victorie, 1-0 pe „Da Luz“ si 2-0 pe „Anfield Road“.


Liverpool are trei jucatori olandezi in lot, Boudewijn Zenden, care a câstigat in 1997 titlul in Eredivisie cu PSV Eindhoven si premiul pentru cel mai bun jucator al anului, Dirk Kuyt, transferat in vara anului trecut de la Feyenoord, si tânarul atacant Jordy Brouwer, care provine de la Ajax Amsterdam. In schimb, la PSV evolueaza un fost jucator al „cormoranilor“, Jan Kromkamp, care a parasit gruparea de pe „Anfield Road“ anul trecut dupa numai sase luni petrecute in Anglia. Din lotul olandezilor au mai evoluat in Premier League Patrick Kluivert (Newcastle United FC) si Michael Reiziger (Middlesbrough FC).


Cvintupla campioana a Europei, Liverpool, a pierdut o singura data in deplasare in actuala editie a Ligii Campionilor, 3-2 la Istanbul, cu Galatasaray, pe 5 decembrie 2006, dar intr-un moment in care englezii aveau deja asigurate biletele pentru optimile de finala. In ceea ce priveste meciurile jucate in Olanda, este de mentionat faptul ca, in aceasta tara, Liverpool a suferit cea mai categorica infrângere a ei in competitiile europene, 1-5 pe terenul lui Ajax Amsterdam, in sezonul 1966/1967 al Cupei Campionilor.


Returul confruntarii dintre PSV Eindhoven si FC Liverpool se va disputa pe 11 aprilie, iar invingatoarea o va intâlni in semifinale pe Chelsea Londra sau pe FC Valencia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS