12.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAustralienii au comis-o

Australienii au comis-o

Poli Iasi – Universitatea 1-1


• Stadion „Emil Alexandrescu“, spectatori: 5.000.


• Au marcat: Bilba ’88 (p) / Fl. Costea ’44.


Poli Iasi: Branet – Toma, Onut, Bernard, Tirlea (’64, Palimaru) – Mijin, Sfirlea, Naidin, Saric (’46, Tincu) – Bilba, Silvasan. Antrenor: Ionut Popa.


Universitatea: Bornescu – Saceanu, Ciuca, Mitchell, Rose – Fl. Costea (’82, Girla), D. Stoica, Wobay (’90, Gargalie), Velcovici – Njock (’90, Baird), Dina. Antrenor: Stefan Stoica.


• Cartonase galbene: Silvasan (2) / Ciuca, Njock.


• Cartonase rosii: Silvasan ’77 / Rose ’34.


• Au arbitrat: Cr. Balaj – I. Onicas, H. Bochis.


Cu un om mai putin pe teren, Universitatea a reusit sa conduca pe tabela de marcaj pâna in minutul 88, dar in final a trebuit sa se multumeasca si cu un punct.


Tensiune multa, fotbal putin, asa s-ar putea caracteriza prima repriza de pe stadionul „Emil Alexandrescu“ din Iasi, acolo unde Stiinta nu s-a simtit deloc singura, cei 150 de suporteri olteni facându-se auziti pe toata durata intâlnirii.


Universitatea a inceput prost partida, gazdele reusind sa se posteze in careul oltean timp de un sfert de ora, insa fara sa-si creeze vreo ocazie de poarta notabila. „Portocaliii“, pentru ca juvetii au evoluat in echipamentul de rezerva, au reusit sa revina in joc. Cu toate ca au jucat dupa o partitura simpla, toate baloanele fiind aruncate spre Njock si Dina, ei nu au lasat impresia ca evolueaza in deplasare. Nici de partea cealalta lucrurile nu au stat altfel, elevii lui Ionut Popa remarcându-se doar prin insistenta, Silvasan si Bilba fiind anihilati de defensiva condusa de Madalin Ciuca.


Rose le-a facut viata grea juvetilor


Declaratiile belicoase de dinaintea meciului nu au facut altceva decât sa-i irite pe jucatori, intrarile dure oblingându-l pe „centralul“ Balaj sa arate destule cartonase pentru a tine jocul in mâna, Ciuca si Silvasan fiind cei care au dat „tonul“ la avertismente. In minutul 34 s-a petrecut cea mai controversata faza a jocului in materie de arbitraj. O intrare intârziata si dura a lui Ionut Bilba asupra lui Rose s-a terminat cum nu se putea mai rau pentru olteni. In momentul in care se indrepta spre vedeta iesenilor cu „galbenul“ in mâna, fundasul australian a avut o iesire nervoasa si l-a obligat pe Balaj sa-i arate cartonasul rosu, uitând totodata sa-l sanctioneze si pe Bilba.


Ramas cu un om in minus pe teren, Fane Stoica s-a vazut nevoit sa reorganizeze sistemul de joc, acel 4-4-2 de la inceputul meciului transformâdu-se in 4-4-1. Velcovici a fost retras pe postul de fundas stânga, in locul lui Rose, in timp ce Dina, care a inceput partida ca vârf, alaturi de Njock, a fost reprofilat in mijlocas de banda stânga. Meciul s-a tensionat din nou in minutul 41, când Silvasan l-a calcat pe Velcovici, iar camerunezul, in incercarea de a-i determina pe moldoveni sa repuna mingea mai repede, s-a ales cu un cartonas galben, desi gazdele au cerut „rosu“.


Njock a ramas singur in lupta cu fundasii lui Poli Iasi, dar acest lucru nu a facut-o pe Stiinta mai putin periculoasa, pentru ca urcarile lui Dina, Wobay si Florin Costea au facut ca dezavantajul numeric sa nu se simta. Mai mult, cu un minut inainte de fluierul primei parti, Universitatea avea sa dea si lovitura, o pasa excelenta a lui Njock catre Florin Costea fiind reluata sec de mijlocasul craiovean, spre bucuria fanilor olteni.


Mitchell le-a oferit un punct gazdelor


Asa cum era de asteptat, gazdele au iesit de la cabine hotarâte sa remedieze situatia de pe tabela de marcaj si au fost foarte aproape sa restabileasca egalitatea prin Bilba (’55), dar Bornescu a fost la post la sutul acestuia. Dupa opt minute a venit si replica Stiintei. Njock, talonat de un fundas iesean, a izbutit sa suteze naprasnic, dar mingea a lovit transversala. Cristi Balaj a restabilit egalitatea numerica, eliminându-l pe Silvasan, cel de-al doilea „galben“ vazut de atacantul lui Poli Iasi fiind pentru simulare. Ultimul sfert de ora al meciului a apartinut gazdelor. Acestea au si marcat, cu largul concurs al australianului Mitchell, autorul unei trageri inutile de tricou in careu (’88), victima Palimaru nefiind intr-o pozitie favorabila, de finalizare. Bilba a transformat cu sansa penaltiul, Bornescu fiind la un pas de a respinge mingea, iar scorul a devenit 1-1. Ultimele doua minute au fost de foc pentru olteni, Stiinta vazându-se nevoita sa apere punctul care mai ramasese in joc. Fanii craioveni au tremurat serios in minutul 92, când Sfirlea a executat foarte bine o lovitura libera de la 20 de metri, insa Bornescu a scos in extremis de la vinclu.


Universitatea a ratat trei puncte mari la Iasi, egalul obtinut nepermitându-i sa se distanteze de Ceahlaul in clasament, lasând in tensiune intreaga Oltenie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

13 COMENTARII