12.9 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPe viata si pe puncte

Pe viata si pe puncte

Cu -9 in clasamentul „adevarului“, oltenii afirma ca astazi, in meciul important cu moldovenii ironicului Ionut Popa, tintesc sa revina cu puncte la Craiova.


De câte ori Adrian Mititelu a fost in fruntea Universitatii, a visat ca va ajunge in high-life-ul fotbalului autohton, dar realitatea olteneasca imediata a schimbat planurile marete. La inceputul acestui sezon, suporterii erau incântati de declaratiile superoptimiste pe care le facea pe unde apuca finantatorul, dar inceputul turului ne-a dat de pamânt, cum se spune, Stiinta fiind, la un moment dat, in zona nisipurilor miscatoare. A produs la echipa un soc, numindu-l pe Fane Stoica principal, si lucrurile pareau ca merg spre bine, mai ales ca in lupta cu granzii Capitalei, Steaua, Rapid si Dinamo, oltenii nu au mai fost pe post de miel de Paste. Am pierdut insa, surprinzator, cu Gloria, un meci care ne-a bagat in sedinta. Cum am ajuns iarasi la ananghie, in urmatoarele meciuri oltenii nu isi mai pot permite pasi gresiti, astfel ca astazi, la Iasi, suntem condamnati sa jucam cu un fel de sabie deasupra capului. Fane Stoica, destul de ravasit de evenimentele de dupa meciul pierdut cu Gloria, a afirmat ca Universitatea trebuie sa-si spele rusinea in dificila intâlnire cu moldovenii lui Ionut Popa, iesenii revenind pe „Emil Alexandrescu“ dupa o victorie nescontata la Timisoara.


„Mourinho“ vrea sa-i surprinda pe ieseni


Absenta lui Ovidiu Dananae din meciul cu Poli Iasi l-a determinat pe antrenorul Stiintei, Fane Stoica, sa produca unele modificari de ordin tactic, si asta nu pentru ca nu ar fi avut solutii pentru postul de fundas dreapta, ci pentru ca spera sa-si surprinda adversarii. In timpul antrenamentelor din aceasta saptamâna, „Mourinho“ a mers pe mâna mijlocasului Robert Saceanu pentru postul lasat descoperit de Dananae, defensiva fiind completata de Ciuca, Mitchell si Rose. In locul lui „Gattuso“, la mijlocul terenului se va afla Julius Wobay, care, alaturi de Florin Costea, Dorel Stoica si Velcovici, va raspunde de constructie, in timp ce Njock va face cuplu cu Dina, aflat in premiera in postura de vârf in Liga I.


Vasile Ianul: „Craiova, diamant!“


Fostul jucator si conducator al lui Poli Iasi, Vasile Ianul, aflat acum in convalescenta intr-un hotel din Sângiorz Bai, a declarat zilele trecute, in exclusivitate pentru GdS: „Universitatea Craiova, in opinia mea, a fost generatia de diamant a fotbalului românesc. Când vorbesc despre Stiinta, cum m-ati provocat acum, ma furnica de la glezne pâna la ceafa! Nu ma joc cu vorbele, ci pur si simplu asa simt“. Ei, acum, Universitatea 2007, urmasa generatiei de diamant, are ca obiectiv „performant“ salvarea de la retrogradare, iar astazi, la Iasi, trebuie obligatoriu sa-si imbunatateasca „adevarul“. De o vreme incoace, alb-albastrii se „lupta“ si cu Ionut Popa, antrenorul iesenilor care, gura sloboda, nu face decât sa tensioneze, chiar sa instigheze, indirect, suporterii la violenta. S-a luat deseori de istoria Stiintei, recent numind echipa din Banie „vicecampioana provinciei“, desi realitatea este cu totul alta, Stiinta fiind unanim recunoscuta ca fiind „campiona provinciei“. Dar „mansarda“ lui Popa pricepe mai greu. Antrenorul cu portarii moldovenilor, Ionut Cimpeanu, a spus despre partida de astazi din Copou: „Chiar daca am batut pe Timisoara la ea acasa, noi nu ne-am extaziat atât de mult incât sa credem ca meciul cu Universitatea va fi usor. Jucam acasa, iar Craiova nu a venit la Iasi in excursie…“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

10 COMENTARII