14.4 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăSportSuntem cei mai buni din Grupa G

Suntem cei mai buni din Grupa G

Victor Piturca sustine ca reprezentativa României a demonstrat in primele cinci jocuri ca este mai in forma decât contracandidatele sale la calificare.


Selectionerul Victor Piturca sustine ca reprezentativa României este cea mai in forma echipa din Grupa G si a apreciat ca, dupa victoria din meciul cu Luxemburg si dupa remiza din meciul Bulgaria – Albania, sansele tricolorilor de calificare la CE 2008 au crescut considerabil. Selectionerul considera ca victoria din meciul cu Luxemburg este cu atât mai importanta cu cât Bulgaria nu a reusit sa se impuna pe teren propriu in fata Albaniei, scor 0-0. „Pacat ca n-am reusit sa inscriem mai multe goluri, dar jocul a fost clar la discretia noastra. Cu toate acestea, este o victorie importanta. La fel de important este si ca Bulgaria n-a reusit sa invinga Albania acasa. Suntem astfel in fata unui moment foarte bun al echipei noastre nationale. Sansele noastre au crescut mult dupa rezultatele din aceasta seara. In primele cinci jocuri, România a demonstrat ca este cea mai in forma si cea mai valoroasa echipa a grupei. Pacat de rezultatul din meciul cu Bulgaria (2-2, pe teren propriu – n.r.). Urmeaza dubla cu Slovenia si, daca vom câstiga sase puncte, luam o optiune mare pentru calificare“, a spus Piturca.


Mutu: „Jucam foarte bine“


Atacantul Adrian Mutu a declarat ca pentru reprezentativa României important este sa se califice la Campionatul European din 2008, indiferent de pe ce loc o va face, si considera ca victoria din meciul cu Luxemburg este un pas spre indeplinirea obiectivului. „Am facut un pas inainte, suntem bine pusi acolo sus, dar sunt sigur ca ne asteapta meciuri grele. E posibil orice, noi ne dorim in primul rând sa ne calificam, asta este principal, nu conteaza locul de pe care o facem. De la inceperea mandatului domnului Piturca nationala joaca foarte bine, suntem pe locul 15 si sper sa urcam in primele zece echipe din lume“, a spus Mutu.


Comentând rezultatul de egalitate inregistrat de Bulgaria, pe teren propriu, cu Albania, scor 0-0, Mutu a spus: „Este un rezultat foarte bun pentru noi, care spune foarte multe despre adversarii pe care ii vom intâlni in aceste preliminarii“. „Briliantul“ a calificat drept „aberatii“ insinuarile selectionerului bulgar, Hristo Stoicikov, potrivit caruia meciul Olanda – România, scor 0-0, ar fi fost trucat. „Am vazut ca unii i-au raspuns domnului Stoicikov, dar noi trebuie sa ne vedem de treaba noastra. Nu trebuie sa discutam aceste aberatii pe care le spune dânsul. A vazut toata lumea cum am obtinut noi acel punct in Olanda“, a comentat Mutu.


Lobont: „Avem sanse la primul loc“


Portarul Bogdan Lobont crede ca România are sanse sa se califice la CE 2008 de pe primul loc in grupa. „Sunt sanse sa ne calificam si de pe primul loc in aceasta grupa. Mult iti doresti, mult primesti. Noi ne dorim sa câstigam fiecare partida pe care o mai avem de disputat“, a punctat Lobont.


La rândul sau, Mirel Radoi a spus ca, daca reprezentativa României va reusi sa câstige si urmatoarele patru meciuri din preliminariile CE 2008, va fi in proportie de 90 la suta calificata la turneul final din Elvetia si Austria. De asemenea, Radoi a subliniat ca pentru România este bine ca Bulgaria, una dintre contracandidatele la calificare, a pierdut puncte pe teren propriu in fata Albaniei, dupa meciul disputat miercuri si incheiat cu scorul de 0-0. „Nu putem spune ca a fost blat la Bulgaria cu Albania, dar e bine pentru noi ca o contracandidata a pierdut puncte. Sper ca in viitor noi sa nu facem aceasta greseala“, a spus Radoi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS