8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportOlanda a câstigat cu emotii

Olanda a câstigat cu emotii

Olanda a reusit o victorie chinuita, dar meritata, cu 1-0, la Celje, in fata Sloveniei, in Grupa G a preliminariilor Campionatului European, din care face parte si România. Batavii lui Van Basten au fost la un pas sa cunoasca din nou dezamagirea, la fel cum o facusera sâmbata, dupa egalul cu România (0-0). Daca la Rotterdam, „Portocala mecanica“ nu si-a creat nici o ocazie clara de gol, altfel au stat lucrurile in Slovenia, mai ales in repriza a doua a intâlnirii, când mingea a stat numai in jumatatea gazdelor.


Primii care au pus in pericol poarta lui Samir Handanovic au fost Sneijder, Robben si Kuyt, ultimul fiind folosit titular de Van Basten, dupa ce la meciul cu tricolorii nu a bifat nici un minut. Slovenii au replicat in minutul 30, pe contraatac, dar Milenko Asimovic si Lavric s-au precipitat la finalizare si nu au reusit sa-l invinga pe Van der Sar, revenit intre buturile Olandei la acest meci dupa o accidentare la coapsa. In finalul primei parti, olandezii au ratat o ocazie uriasa: Kuyt a primit o minge pe partea dreapta in interiorul careului, i-a pasat lui Mathijsen, care nu a reusit sa reia spre poarta de la trei-patru metri. Mai inainte, Robben avusese o actiune de senzatie, pe parcursul careia driblase patru aparatori adversi, fara sa reuseasca apoi sa suteze.


In repriza a doua, Olanda a asaltat careul gazdelor, „motorul“ actiunilor de atac purtate de elevii lui Van Basten fiind Arjen Robben. Mai intâi, Bouma a trimis mingea in bara, apoi Afellay si Robben au irosit cu lejeritate doua oportunitati foarte bune de a deschide scorul. Slovenii au fost si ei la un pas de gol, prin Milivoje Novakovic, care a scapat singur spre poarta Sloveniei, dar a fost blocat in momentul sutului de Heitinga. Singurul gol al meciului a fost marcat in minutul 85 de Van Bronckhorst, mingea sutata de el din afara careului fiind deviata de doi fundasi ai gazdelor inainte sa intre in plasa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS