16.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăSportSerena a umilit-o pe Sarapova

Serena a umilit-o pe Sarapova

Americanca a invins-o pe favorita competitiei in numai 58 de minute, cu scorul de 6-1, 6-1.


Americanca Serena Williams (foto) s-a calificat marti in sferturile de finala ale turneului de la Miami, dupa o victorie impresionanta, cu 6-1, 6-1, in fata favoritei competitiei, rusoaica Maria Sarapova. In mai putin de o ora, mai precis in 58 de minute, americanca, numarul 13 pe lista capilor de serie, i-a predat adversarei sale o adevarata lectie de tenis, rusoaica nereusind sa-si adjudece decât doua game-uri, unul in fiecare set. Sarapova nu a reusit decât 32 de puncte câstigatoare fata de 59 ale Serenei si a comis opt duble greseli la serviciu.


La fel ca la Australian Open, unde, de asemenea, cea mai mica dintre surorile Williams a invins-o pe jucatoarea din Rusia (6-1, 6-2), americanca a aratat o forta fizica iesita din comun, sustinuta si de un moral de invidiat. Se poate spune si ca Serena a razbunat-o pe sora sa, Venus, scoasa din competitie de Sarapova, luni, in turul al treilea. Aceasta a fost a 12-a victorie obtinuta de jucatoarea americana in 13 meciuri disputate. „Stiam ca, jucând intr-o asemenea maniera, se poate intâmpla orice si pot câstiga chiar la scor. Sunt multumita de meciul pe care l-am facut. Sper sa continuu in aceeasi maniera si sa ajung in finala“, a spus Serena Williams.


In sferturile de finala, Serena Williams o va intâlni pe jucatoarea ceha Nicole Vaidisova, cap de serie numarul 8, intr-o reeditare a semifinalei de la Melbourne, când americanca a reusit sa se impuna.


Henin, deja in semifinale


Daca Serena Williams a obtinut calificarea in sferturi la Miami, a doua favorita a competitiei, belgianca Justine Henin-Hardenne, a ajuns deja in penultimul act. Lidera clasamanetului WTA s-a impus in doua seturi identice, cu 7-6 (4), 7-6 (4), in fata rusoaicei Nadia Petrova, cap de serie numarul 6. Partida a fost marcata de faptul ca fiecare jucatoare si-a adjudecat serviciul si nu s-au inregistrat decât doua break-uri. In intâlnirile directe, Henin conduce cu 11-2. Adversara belgiencei din semifinale va fi alta rusoaica, Anna Chakvetadze, invingatoare in trei seturi, cu 4-6, 7-5, 6-2, in fata chinezoaicei Na Li. Cele doua jucatoare se mai intâlnisera si la Wimbledon in 2006, Chakvetadze având, ca si acum, câstig de cauza.


Celelalte doua semifinaliste se vor stabili in urma disputarii meciurilor Serena Williams (SUA) – Nicole Vaidisova (Cehia) si Tathiana Garbin (Italia) – Shahar Peer (Israel).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS