25.1 C
Craiova
joi, 13 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportDecizie amânata pâna dupa Pasti

Decizie amânata pâna dupa Pasti

Consilierii locali spun ca Pavel Badea trebuie sa mai strânga la dosar o aprobare de la MEC.


Pe masura ce trece timpul, situatia noului Sport Club Municipal Craiova este tot mai neclara. Colaborarea cu CS Universitatea nu s-a realizat pâna acum, cel putin din punct de vedere legal.


Primarul Craiovei, Antonie Solomon, a retras de pe ordinea de zi a sedintei de ieri a consiliului local proiectul privind asocierea celor doua cluburi.


Consilierul Radu Teodor, initiatorul proiectului infiintarii SCM Craiova, ne-a dezvaluit motivul pentru care proiectul nu a fost supus ieri la vot: „Primarul Antonie Solomon a retras acest punct, privind asocierea, de pe ordinea de zi, deoarece cei de la CS Universitatea nu au obtinut avizul de la Ministerul Educatiei si Cercetarii, de care depind“.


Insa, Pavel Badea (foto), directorul de la CS Universitatea Craiova, a spus ca respectivul act nu este necesar, pentru ca nu este vorba de fuziune. „Noi suntem subordonati ministerului din punct de vedere financiar si nu trebuie sa le cerem acceptul pentru aceasta asociere. Nu stiu ce se va intâmpla pâna la urma, dar eu imi doresc sa ne asociem cu SCM, pentru binele sporturilor de echipa din Craiova. Noi am facut mai multe propuneri de asociere, dar nu au trecut de comisiile din consiliul local. Trebuie sa ne unim, pentru ca altfel va trebui, din toamna, sa desfiintam echipele pentru ca nu vom avea bani sa platim chiria la Sala Sporturilor“, a spus Badea.


La rândul sau, Nicu Stoian, presedintele Sport Club Municipal Craiova, a asigurat ca, dupa atâtea tergiversari, colaborarea dintre SCM si CS Universitatea tot va avea loc. „Termenul corect este «colaborare», nu «asociere». In aceste conditii, cei de la CS Universitatea chiar au nevoie de avizul MEC. Asa ni s-a spus si noua. Pâna la urma, va spun eu ca tot vom colabora, spre binele sportului craiovean“, a spus fostul voleibalist Nicu Stoian.


Asadar, numai dupa urmatoarea sedinta a consiliului local, care va avea loc luna viitoare, vom afla daca SCM va porni la drum singura sau insotita de CS Universitatea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU