20.7 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTorcea a câstigat trofeul „Radu Bittel“

Torcea a câstigat trofeul „Radu Bittel“

Craiova a gazduit in week-end, dupa o pauza de zeci de ani, un concurs de culturism, faza zonala a Campionatului National de culturism si fitness. Evenimentul s-a desfasurat la sala de festivitati de la Casa Armatei, aceasta fiind neincapatoare pentru spectatorii veniti sa vada baietii cu muschi. Competitia, organizata de cluburile „Gladiator“ si CS Armata Craiova, a adunat la start 30 de concurenti din judetele Gorj, Hunedoara, Caras Severin, Vâlcea, Olt si Dolj si s-a dovedit un real succes, având in vedere ca spectatorii au aplaudat la scena deschisa infruntarile de la fiecare categorie.


Sportivii de la „Gladiator“ si CS Armata Craiova si-au respectat blazonul si au reusit sa urce pe cea mai inalta treapta a podiumului de mai multe ori, prin Costel Torcea (seniori, categoria 80 kg), Ionut Matei (culturism clasic), Daniel Oprea (seniori, 85 kg), Alexandru Stefârta (seniori, 90 kg), iar Alexandru Calin a obtinut locul doi. In plus, editia inaugurala a memorialului „Radu Bittel“ a fost câstigata de Costel Torcea, sportivul cel mai aplaudat de publicul spectator.


La concursul din cadrul etapei de zona, „gladiatorul“ Torcea a concurat cu Ion Ursei, Dorel Barbu (ambii de la Culturistul Râmnicu Vâlcea) si Vasile Sulea (Art Body Târgu Jiu) si s-a impus categoric. La programul liber, Torcea si-a incordat muschii pe melodia „We don’t need no education“ a lui Pink Floyd.


Se pregateste pentru Balcaniada


Costel Torcea, multiplu campion national, s-a declarat multumit de prestatia elevilor sai, dar mai ales de buna organizare a competitiei. „Pe vremuri, la Casa Armatei se inchideau usile când se tineau asemenea competitii de culturism, pentru ca publicul navalea si nu mai era loc. Acum, mi-am dat seama ca la anul, când vom organiza o noua editie a memorialului «Radu Bittel», s-ar putea intâmpla la fel. Publicul a fost minunat. Ne-a primit cu caldura si a plecat acasa multumit ca a vazut spectacol adevarat. Cât despre organizare, numai cuvinte de lauda pentru domnii Ion Varzaru, de la «Gladiator», si Horatiu Stanescu, de la Armata, si pentru sponsori. Cei de la federatie, Tibi Apostol si Viorel Furdi, au ramas placut impresionati“, a spus culturistul din Banie.


Cât despre trofeul cucerit la memorialul „Radu Bittel“, Costel Torcea a vorbit cu nostalgie: „E o onoare pentru mine. Am iesit cel mai bun dintre concurentii de la toate categoriile de seniori intr-un concurs in memoria primului meu maestru de culturism, Radu Bittel“. Sportivii de la „Gladiator“ si CS Armata vor fi angrenati in curând in competitii europene. Costel Torcea se pregateste pentru Campionatul Balcanic de seniori, care va avea loc la sfârsitul lunii aprilie, iar elevul sau Daniel Oprea va participa la Campionatul European de culturism clasic. Imediat dupa incheierea acestor concursuri internationale, oltenii vor concura in finala campionatului national.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS