8.1 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportSuporterii au revenit lânga tricolori

Suporterii au revenit lânga tricolori

Aproximativ 4.000 de spectatori au asistat la primul antrenament efectuat la Piatra Neamt de elevii lui Victor Piturca.


In preliminariile Campionatului European din 2008, reprezentativa de fotbal a României va juca mâine, de la ora 18.30, la Piatra Neamt, in compania selectionatei similare a statului Luxemburg. Tricolorii au fost asteptati duminica, la Piatra Neamt, de aproximativ 250 de suporteri, jucatorii fiind primiti cu pâine si cu sare de primarul orasului moldovean, Gheorghe Stefan. Adrian Mutu, Banel Nicolita si selectionerul Victor Piturca au fost cei mai aclamati de fani.


Adrian Mutu a declarat ca a fost impresionat de primirea facuta echipei nationale de suporteri, apreciind ca jucatorii primei reprezentative sunt obligati sa dea totul pe teren pentru sustinatorii lor. „A fost o primire extraordinara, numarul mare al suporterilor care au venit la hotel si la stadion ne-a bucurat. Dorim sa ramâna alaturi de noi in orice oras vom juca pe viitor. Ca la Piatra Neamt am vrea sa fie peste tot. Am mai fost primiti cu pâine si sare si la Craiova, si la Timisoara. Faptul ca suporterii sunt alaturi de noi ne face mai orgoliosi, ne obliga sa dam ce avem mai bun in meciurile oficiale“, a spus Mutu.


La rândul sau, portarul Bogdan Lobont crede ca la meciul de mâine vor ramâne multi suporteri in afara stadionului. „Nationala are suporteri in toata România, iar la cât de iubiti suntem in tara ne apteptam ca miercuri (mâine – n.r.), la ora meciului cu Luxemburg, sa ramâna multi in afara stadionului. Ne bucura mult când vedem doua – trei mii de suporteri doar la antrenament, simtim si noi, de acolo din teren, ca sunt dornici sa ne atinga, sa discute cu noi“, a mentionat goal-keeper-ul nationalei noastre.


Multi indisponibili in lotul României


Componentii nationalei au efectuat duminica seara un antrenament usor de circa 45 de minute, pe terenul doi al stadionului „Ceahlaul“, la care au asistat aproximativ 4.000 de suporteri. La aceasta sedinta de pregatire nu au participat Adrian Mutu si fundasul Gabriel Tamas. „Briliantul“ a precizat ca l-au durut genunchii si a fost nevoit sa se refaca pentru a-si trata contuziile de la piciorul stâng. Fata de lotul deplasat in Olanda, la Piatra Neamt nu au sosit Razvan Rat, accidentat, si Paul Codrea, suspendat. De asemenea, de la meciul cu Luxemburg va lipsi si capitanul tricolorilor, Cristian Chivu.


Adrian Mutu a spus ca nu este nevoie ca la meciul de mâine sa fie prezent si Cristi Chivu, apreciind ca ar fi mai bine daca fundasul lui AS Roma ar sta la club pentru a se reface cât mai rapid dupa operatia suferita la nas. „Decât sa vina sa stea in tribuna la meciul România – Luxemburg de la Piatra Neamt, mai bine sta la Roma si urmeaza programul de refacere. Deja a facut mult pentru noi când a venit in Olanda sa ne sustina. O sa avem mare nevoie de el peste o luna, doua“, a comentat „Briliantul“.


Delegatia nationalei statului Luxemburg a sosit aseara, pe aeroportul din Bacau, cu o cursa charter. Antrenamentul oficial al reprezentativei Luxemburgului pe stadionul din Piatra Neamt este programat astazi, la ora 18.30.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS