17.9 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportStiinta cauta reabilitarea

Stiinta cauta reabilitarea

Fane Stoica si compania par sa fi trecut peste esecul cu Gloria Bistrita si nu tintesc decât victoria in partida cu Poli Iasi.


Ajunsi intr-o situatie delicata din pricina faptului ca au tratat cu superficialitate partida cu Gloria Bistrita, alb-albastrilor nu le-a ramas decât sa se revanseze fata de suporteri, o victorie in fata celor de la Poli Iasi fiind mai mult decât necesara. Juvetii stiu ca punctele obtinute anterior in fata marilor rivale nu au nici o valoare daca sâmbata nu vor reusi sa se impuna in Moldova. In plus, acest meci a devenit al orgoliilor, in afara arogantei antrenorului Ionut Popa, juvetii neuitând ultima confruntare de la Iasi (2004 – 2005), pierduta cu scorul de 1-0, in urma careia Stiinta a devenit „lanterna rosie“ si a intrat in hora retrogradarii. Alta amintire neplacuta dateaza din acest sezon, când, la partida tur, incheiata la egalitate, 3-3, au fost consemnate destule faze litigioase, iar patronul Stiintei, Adrian Mititelu, a cedat nervos si a provocat un scandal-monstru in vestiarul arbitrilor.


De-a lungul timpului, in cele 41 de meciuri directe, Poli Iasi nu a avut prea multe reusite in fata gruparii din Banie, reusind doar noua victorii in fata Stiintei, care si-a trecut in cont toate punctele puse in joc in 21 de partide. La aceste succese se adauga 11 remize, care, coroborate cu golaverajul excelent al oltenilor (62-37), conduc la ideea ca Universitatea porneste favorita.


Moldovenii joaca bine acasa


Studiind adversara cu atentie, putem spune ca Poli Iasi este o echipa care pierde foarte greu acasa, elevii lui Ionut Popa trecându-si in cont in acest sezon patru victorii, cinci egaluri si doar doua infrângeri, golaverajul fiind 12-8. Gruparea moldava seamana cu Universitatea din multe multe puncte de vedere, in primul rând prin jocul colectiv, bazat pe ruperi de ritm si pe pragmatism, apoi prin faptul ca nu are vedete in echipa, iar atuul este acela ca toata lumea munceste mult si urmeaza indicatiile antrenorului.


Poli Iasi nu trebuie sa surprinda pe nimeni pentru faptul ca in prezent ocupa un neverosimil loc noua in clasament, tinând cont de situatia financiara a clubului. Formatia din Copou a izbutit sa câstige patru meciuri in deplasare si sa remizeze de doua ori, a cedat punctele de sase ori, golaverajul fiind 16-20.


Nu sunt probleme in tabara craioveana


Constientizând importanta acestei partide, Fane Stoica trebuie sa-si masoare pasii cu foarte mare atentie, sa sacrifice tot ce este nevoie pentru ca nu mai conteaza prestatia favoritilor, ci punctele. Un lucru extrem de important este ca moralul juvetilor a revenit la normal, ca lotul Stiintei nu se confrunta cu probleme medicale si, in afara suspendatului Ovidiu Dananae, „Mourinho“ poate alinia un unsprezece competitiv.


Alb-albastrii au toate motivele sa mearga la Iasi cu gândul de a se razbuna si de a risipi norii negri care se abat spre Oltenia, pastrându-si totodata blazonul nepatat. O infrângere in partida cu Poli Iasi ar insemna apropierea de zona „nisipurilor miscatoare“, mai ales ca echipa urmaritoare, Ceahlaul, nu pare sa aiba o misiune prea grea in meciul de pe teren propriu, contra celor de la FC National, iar juvetii nu au voie sa greseasca.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII